Αυτοδιοίκηση

Ανάγκη άμεσης αντικατάστασης στάσεων λεωφορείων σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής

Την ανάγκη της άμεσης αντικατάστασης με καινούργιες κατασκευές των ημικατασταρεμμένων στάσεων λεωφορείων σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής θίγουν με κοινή ανάρτησή τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης οι τοπικοί σύμβουλοι Κώστας Παπαδόπουλος και Σταύρος Κοσουτζής .Αναφέρουν μάλιστα ότι σε αυτές αναμένουν το λεωφορείο μικροί μαθητές οι οποίοι μεταφέρονται καθημερινά στην Κομοτηνή μιας και τα σχολεία στους οικισμούς αυτούς έχουν καταργηθεί .Αναφέρουν μεταξύ άλλων πως :

“Τραγική η εικόνα και φέτος σε όλες τις στάσεις αστικών συγκοινωνιών στους οικισμούς της δημοτικής ενότητας Κομοτηνής . Υφανται , Μεσοχώρι , παραδημη , μικρό και μεγάλο κρανοβουνιο, πραγματικά εδώ και πολλά χρόνια αφέθηκαν στο έλεος των καιρικών και όχι μόνο συνθηκών. Εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς να σας ενημερώσουμε ότι δημοτικά σχολεία στους ανωτέρω οικισμούς έχουν κλείσει και καθημερινά πολλοί μαθητές αναγκάζονται να περιμένουν στις στάσεις αυτές το σχολικό λεωφορείο που θα τους πάει είτε στην Κομοτηνή είτε στην Αιγειρο. Σπασμένα γυαλιά, σκουριασμένα σίδερα χωρίς το παραμικρό ίχνος συντήρησης. Στις δε μισές στάσεις η έλλειψη ασφαλούς πρόσβασης από και προς αυτές(δεν υπάρχει πεζοδρόμιο ) και ο μηδαμινός φωτισμός έρχονται και δυσχερενουν την κατάσταση . Το θέμα αυτό εδώ και πολλά χρόνια το θίγουμε αλλά δυστυχώς πάντα ο δήμος Κομοτηνής αρκείται με το να βγάζει ένα δελτίο τύπου και να μην κάνει έργα . Θα ήταν χαρά μας να θίξουμε και αυτό το θέμα στο τοπικό συμβούλιο Κομοτηνής αλλά δυστυχώς έχουμε να κάνουμε συμβούλιο πάνω από ένα χρόνο με την δικαιολογία ότι δεν έχουμε θέματα προς συζήτηση.

Από τύχη και μόνο δεν έχει γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα. Αν μια μέρα μας γυρίσει την πλάτη η τύχη ποιός θα είναι ο υπεύθυνος?” καταλήγουν

Back to top button