Aναφορά του Ιλχάν Αχμέτ στον Βρούτση για την κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ στη Ροδόπη

Κατατέθηκε σήμερα αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με το αίτημα του δημάρχου Αρριανών που υπεβλήθη επισήμως για την άρση της απόφασης παύσης των ανταποκριτών του ΟΓΑ- e ΕΦΚΑ για θέματα ασφαλιστικά, συνταξιοδότησης και κοινωνικών παροχών. Όπως τονίζει στην αναφορά του ο βουλευτής Ροδόπης  

“για την λήψη της δεν έχουν ληφθεί υπόψη μια σειρά από λόγους για δήμους με τα χαρακτηριστικά του δήμου Αρριανών, που έχουν να κάνουν με την έντονα αγροτική τους οικονομία, τις τεράστιες αποστάσεις που θα πρέπει να διανύσουν έως το μοναδικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Κομοτηνή οι (μη) εξυπηρετούμενοι πολίτες, την ηλικιακή και φυσική αδυναμία αυτών των ανθρώπων να ανταποκριθούν σε μια τέτοια προοπτική που αλλάζει άρδην την καθημερινότητά τους”.

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εργασίας &Κοινωνικών Υποθέσεων

κ. Βρούτση Ιωάννη

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα αναφορά μου σας διαβιβάζω επιστολή του δημάρχου Αρριανών της Π.Ε Ροδόπης προς την διοίκηση του ΕΦΚΑ με την οποία εκφράζει την έντονη  διαμαρτυρία του για τις συνέπειες που προκαλεί η απόφαση του Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 118792/ 15-6-2020, με την οποία παύονται των καθηκόντων τους οι ανταποκριτές ΟΓΑ-e ΕΦΚΑ του δήμου Αρριανών για θέματα ασφάλισης, συνταξιοδότησης και παροχών. Προφανώς, αυτό συμβαίνει και με άλλους αγροτικούς περιφερειακούς δήμους, γεγονός που γεννά πολλά ερωτηματικά για την συγκεκριμένη απόφαση.

Εκτιμούμε ότι για την λήψη τηςδεν έχουν ληφθεί υπόψη μια σειρά από λόγους για δήμους με τα χαρακτηριστικά του δήμου Αρριανών, που έχουν να κάνουν με την έντονα αγροτική τους οικονομία, τις τεράστιες αποστάσεις που θα πρέπει να διανύσουν έως το μοναδικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Κομοτηνή οι (μη) εξυπηρετούμενοι πολίτες, την ηλικιακή και φυσική αδυναμία αυτών των ανθρώπων να ανταποκριθούν σε μια τέτοια προοπτική που αλλάζει άρδην την καθημερινότητά τους.

Κ. Υπουργέ,

Το «επιτελικό κράτος»με ανάλογες πρωτοβουλίες τείνει να μετατραπεί σε δυνάστη των πιο φτωχών και αδύναμων στρωμάτων του πληθυσμού της ελληνικής υπαίθρου.

Παρακαλώ όπως λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις αιτιάσεις του κ. δημάρχου Αρριανών και προβείτε στην ανάκληση της απόφασής του Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 118792/ 15-6-2020.

 Αναφέρων βουλευτής

Ιλχάν Αχμέτ, Ροδόπης

Exit mobile version