Αλλάζει όψη η πλατεία του Ροδίτη-Πως θα διαμορφωθεί τελικά (web tv)

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτό τον καιρό εργασίες ανάπλασης των πλατειών των οικισμών του Δήμου Κομοτηνής τόσο στο κέντρο όσο και σε οικισμούς του .Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται  εργασίες στο  Ροδίτη και το Θρυλόριο με εργολαβίες του Δήμου Κομοτηνής .Τα έργα στο Θρυλόριο είναι κοντά στην ολοκλήρωση ενώ οι εργασίες στο Ροδίτη ξεκίνησαν τη Δευτέρα .Στη μακέτα που δημοσιεύει αποκλειστικά η Ροή news φαίνεται με χαρακτηριστικό τρόπο η τελική εικόνα της πλατείας του Ροδίτη.

Ειδικά στο Ροδίτη ο χώρος θα αναπλαστεί ολοκληρωτικά ενώ θα διατηρηθούν μόνο  τα δέντρα και φυσικά το Ηρώο .Θα προστεθούν παρτέρια πρασίνου καθώς και παγκάκια και θα απομακρυνθεί  η κεντρική «γούρνα» που άδεια από νερό τα τελευταία χρόνια είχε καταστεί επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά που κάθε καλοκαίρι παίζουν σε αυτήν. Αλλαγές θα γίνουν και στον φωτισμό με τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων και απομάκρυνση των υφισταμένων .

Η πλατεία θα αλλάξει όψη και αποκτήσει περισσότερο χρώμα.

H μακέτα της πλατείας στην τελική της μορφή

Στη Ροή μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών του Δήμου Κομοτηνής Δημήτρης Καρασταύρου οποίος είπε ότι πρόκειται για μια σε εξέλιξη εργολαβία του Δήμου που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους ,ύψους 500.000 περίπου ευρώ και αφορά στην ανάπλαση της πλατείας Γοργοποτάμου (απέναντι από το κλειστό Κολυμβητήριο Κομοτηνής ) που έχει ολοκληρωθεί, της πλατείας του Θρυλορίου που βαίνει προς ολοκλήρωση και του Ροδίτη τα έργα στην οποία ξεκίνησαν προ δύο ημερών.

Ο Δήμος επιδιώκει μέσα από τέτοιου είδους παρεμβάσεις σε χώρους και κτίρια όπως ο ίδιος δηλώνει να «διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο».

Να σημειωθεί ότι τα έργα στην πλατεία του Ροδίτη αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο που προβλέπει η εργολαβία καθώς όλα τα έργα βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος…

Exit mobile version