ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Αλλαγές στο Μαξίμου:κυβερνητικός εκπρόσωπος ο μέχρι τώρα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου

Εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου  ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο κυβερνητικό σχήμα από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Οι αλλαγές έγιναν σύμφωνα με την ενημέρωση, με αφορμή την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστου Τριαντόπουλου, σε υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Έτσι, θα λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Η Ορκωμοσία των νέων Υπουργών θα γίνει σήμερα, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου:

Με αφορμή την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές:

Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

skertsos

Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

triantopoulos

Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

oikonomou_iwannis

Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

livanios

Το νέο σχήμα στο Μαξίμου: Δύο υπουργοί Επικρατείας και δύο υφυπουργοί

Οι δύο Υπουργοί Επικρατείας: Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος. Ο Άκης Σκέρτσος αναβαθμίζεται σε Υπουργό από τον Πρωθυπουργό σε ένδειξη αναγνώρισης, όπως τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές, για την αποτελεσματικότητα στο έργο του.

Οι δύο Υφυπουργοί Επικρατείας: Γιάννης Οικονόμου και Χρήστος Τριαντόπουλος. Ο Χρήστος Τριαντόπουλος, ήταν μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής και είναι ο άνθρωπος που έτρεξε με αποτελεσματικότητα και επιτυχία το πρόγραμμα αποκατάστασης για τον Ιανό. Ουσιαστικά θα αναλάβει όλη την διαχείριση των προγραμμάτων κρατικής αρωγής. 

Ο Γιάννης Οικονόμου – ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του Υφυπουργού για θέματα ενημέρωσης και επικοινωνίας. Αποτελεί κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας και έχει υπάρξει γραμματέας της ΔΑΠ καθώς και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Είχε συνεργαστεί τόσο με τον Κώστα Καραμανλή, όσο και με τη Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ήταν υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού, όταν εκλέχθηκε Πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με ευρύ πεδίο γνώσεων, έχει τελειώσει Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και Μεταπτυχιακό στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία.

πηγη protothema

Back to top button