ΚορυφαίαΕλλάδα

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι ομόφωνα και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν σήμερα (06.07.2023) και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη

Εκτός από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, οι 12 καταδικασθέντες κατηγορούνταν και για τον τραυματισμό του δυο φίλων του νεαρού, στο ίδιο σημείο στη Θεσσαλονίκη όπου ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έλαβε ομόφωνα την απόφαση να καταδικάσει και τους 12. Το δικαστήριο απήγγειλε σε κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά τις κατηγορίες, καλώντας έναν-έναν να σηκωθεί από τη θέση του.

Η κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο (για την περίπτωση του Άλκη Καμπανού) μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ορισμένοι κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί στην εν λόγω πράξη.

ιδικότερα, οι 7 από τους 12 κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανοί και οι υπόλοιποι 5 για συνέργεια.

Εν τέλει, λοιπόν, η έδρα συμφώνησε με την πρόταση της εισαγγελέως και έκρινε ενόχους όλους τους κατηγορούμενους – ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχή τους.

Πιο συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης δέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα, η οποία έκανε λόγο για «επίθεση οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων».

Σε ό,τι αφορά τον τραυματισμό του φίλου του Άλκη, οι πέντε κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο και οι επτά για συνέργεια.

Αναφορικά με τον τρίτο νεαρό της παρέας, ο ένας βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο, και οι υπόλοιποι έντεκα για συνέργεια.

Back to top button