Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή :”Ο Μητσοτάκης είναι απερχόμενος Πρωθυπουργός -Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές όποτε αυτές γίνουν”-Μίλησε για εισαγωγή της Τουρκικής ως γλώσσας επιλογής στα δημόσια σχολεία και ανάδειξη Μουφτή με αποδεκτό από τη μειονότητα τρόπο (web tv)

“Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε στον τόπο τόση ανασφάλεια και αβεβαιότητα” δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κατα την διάρκεια της ομιλίας του που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Κομοτηνή.

Η χώρα βρίσκεται σε κλοιό Κυριάκου Μητσοτάκη και ήρθε η ώρα να φύγει τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή όπου ολοκλήρωσε την περιοδεία του. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ήδη ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Είναι μία τελειωμένη υπόθεση ως πρωθυπουργός» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Για τη Θράκη και τη μειονότητα

«Η Θράκη έχει πολλές δυνατότητες ,σημαντικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα αλλά είναι και μία ιδιαίτερη περιοχή.» ανάφερε ο κ Τσίπρας για να προσθέσει πως

«Η Θράκη είναι μία περιοχή ιδιαίτερης εθνικής και πολιτισμικής σημασίας .Προτεραιότητά μας είναι η προώθηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στον τόπο που θα ενισχύουν τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας θωρακίζοντας την ισονομία και την ισοπολιτεία αλλά και την κοινωνική συνοχή στην περιοχή.

Αναφέρομαι σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που θα διορθώνουν τα σοβαρά λάθη του παρελθόντος ακυρώνοντας τις απαράδεκτες παρεμβάσεις της Τουρκίας σε ζητήματα που αφορούν σε έλληνες πολίτες

Ήταν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προώθησε την ιστορικής σημασίας νομοθετική ρύθμιση για την προεραιτικότητα της Σαρίας και των εκσυγχρονισμό των Μουφτειών.»

Μίλησε για ανάγκη εισαγωγής της Τουρκικής στα δημόσια σχολεία της Θράκης ως γλώσσα επιλογής ,εκσυγχρονισμό των μειονοτικών σχολείων ,για διαφάνεια στην λειτουργία των βακουφικών επιτροπών  και εκλογές .

«Οι επόμενοι Μουφτήδες πρέπει να αναδειχθούν με διαδικασίες που θα αποφασιστούν σε διαβούλευση με την μειονότητα και θα εξασφαλίζουν την μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή από αυτή. « ανέφερε χαρακτηριστικά

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η “επόμενη κυβέρνηση του τόπου θα είναι κυβέρνηση προοδευτική και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές διεξαχθούν.”

Περισσότερα σε λίγο

Ολόκληρη η ομιλία του εδώ

Exit mobile version