ΚορυφαίαΕλλάδα

Αλεξανδρούπολη :ακυρώνεται ο διαγωνισμός για το λιμάνι

Σε ακύρωση οδηγείται ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης καθώς η στρατηγική του θέση σε συνάρτηση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και το προφίλ των ενδιαφερομένων επενδυτών αναγκάζουν την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η απόφαση αυτή, που ελήφθη σε ανώτατο επίπεδο, κρίθηκε αναγκαία κατά βάση για γεωπολιτικούς λόγους, ιδίως μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία από την ρωσική εισβολή αλλά και την επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης που δημιουργούν μία πολύπλοκη και εξαιρετική κρίσιμη κατάσταση, στην οποία απαιτούνται ικανότητες διαχείρισης και απόλυτης σύμπλευσης με την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγές με γνώση του θέματος εξηγούσαν στο newmoney ότι υπάρχουν έντονες αμφιβολίες ότι κάτι τέτοιο μπορούσαν να φέρουν εις πέρας τα δύο επενδυτικά σχήματα τα οποία και είχαν καταθέσει προσφορές. Ως εκ τούτου η ακύρωση, που αποφασίστηκε σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, ήταν μονόδρομος.

Πληροφορίες του newmoney αναφέρουν ότι την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ήδη μελετά εναλλακτικές για το λιμάνι. Δεν αποκλείεται μάλιστα στη συνεδρίαση του ΔΣ να αποφασιστεί το νέο ολοκληρωμένο σχέδιο και η νέα στρατηγική που ακολουθηθεί. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να αποφασιστεί παράλληλα η ανάγκη άμεσης αναβάθμισης της επιχειρησιακής ικανότητας του λιμανιού, κάτι που σημαίνει την άμεση δρομολόγηση σειράς επενδύσεων.

Πηγή: newmoney.gr στνάκτης Στέλιος Μορφίδης

Back to top button