Αγροτικά νέαΚορυφαίαΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Ακρίδες καταστρέφουν βαμβακοχώραφα στους Ασκητές(video)

Τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι ακρίδες που κατά χιλιάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην περιοχή των Ασκητών του Δήμου Μαρώνειας Σαπών.Τα έντομα έχουν πλέον μεγαλώσει σε μέγεθος και εξαφανίζουν ότι μικρό και τρυφερό βρίσκεται στο δρόμο κυρίως νεαρά φυτά όπως βαμβάκια που αυτό τον καιρό είναι στην ανάπτυξη.

Όπως μας πληροφορούν φίλοι αγρότες από την περιοχή που μας έστειλαν μάλιστα και αποκλειστικό βίντεο από τα ακριδόπληκτα χωράφια σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή είναι περίπου ολική καθώς όταν το έντομο μεγαλώσει δεν υπάρχει στη φαρέτρα τους τρόπος καταπολέμησης .

Για το θέμα είναι ενήμεροι οι τοπικοί παράγοντες δυστυχώς όμως η ακρίδα δεν αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο αφού η εφετινή χρονιά για τα βαμβάκια ,παρά το υψηλό κόστος παραγωγής είναι μία πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια με τιμές πολύ υψηλές .

Είναι απαραίτητο οι αρμόδιοι φορείς να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα φροντίζοντας να αποζημιωθούν οι αγρότες και αφετέρου να ενημερώσουν και τον υπόλοιπο αγροτικό κόσμο ΄γιατί όταν η ακρίδα εμφανιστεί στο χωράφι είναι πλέον αργά.

Οι αποκλειστικές εικόνες μιλούν από μόνες τους .

Back to top button