ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Δεν ακούμε τίποτα εδώ και καιρό για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής-Ερώτηση του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ

Καιρό έχουμε να μάθουμε κάτι για το νέο Νοσκοκομείο Κομοτηνής που θα χρηματοδοτήσει ,ως γνωστόν ,το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος “.Μετά από την εκδήλωση στην Αθήνα δεν έχει τίποτα άλλο γνωστό ενώ δεν παρατηρείται στο σημείο κάποια δραστηριότητα από άλλο φορέα που να συνδέεται με την κατασκευή του.Τι συμβαίνει ;

Απαντήσεις αναζητά και ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος και κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια, ζητώντας να μάθει την εξέλιξη της πορείας υλοποίησης του μεγαλεπίβολου σχεδίου για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.Αναφέρει ο βουλευτής :

“Η υγειονομική κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές των συμπολιτών μας, του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας αλλά κυρίως, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθιστά επιτακτικότερη από ποτέ άλλοτε την επίσπευση των διαδικασιών για την δημιουργία νέων υποδομών δημόσιας υγείας. Μεταξύ αυτών που έχουν διακηρυχθεί και ψηφιστεί με νόμο από την Βουλή, κορυφαίο και εμβληματικό έργο είναι η κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το κόστος του οποίου προβλέπεται να φθάσει τα 105 εκατομμύρια ευρώ. 

Με το νόμο ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4667 Τεύχος A’ 38/20.02.2020, κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η από 3.2.2020 επιμέρους Σύμβαση Δωρεάς Έργο I, μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την υλοποίηση της δωρεάς του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).Για την υλοποίηση του Γ.Ν.Κ.Ι.Σ.Ν. το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί και κυρωθεί ανάμεσα στα δύο συμβαλλόμενα μέρη, αναλαμβάνει μεταξύ άλλων να «τρέξει» μια σειρά από έργα που είναι συνυφασμένα με την ανέγερση του νοσοκομείου”.   
Στην ερώτηση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

Α) Ποιο είναι το συνολικό ποσό που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό ως δημόσια δαπάνη για την υλοποίηση του έργου ανέγερσης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του νόμου  ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4667, Τεύχος A’ 38/20.02.2020, με τον οποίο κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η από 3.2.2020 επιμέρους Σύμβαση Δωρεάς του Έργου;

Β) Ισχύει το χρονοδιαγράμματα των 53 μηνών υλοποίησης του Έργου από την ψήφιση του προρρηθέντος νόμου;

Γ) Σε ποια φάση βρισκόμαστε σήμερα;

Δ) Υπάρχουν αποκλίσεις και καθυστερήσεις από τον προβλεπόμενο χρονικό ορίζοντα λειτουργίας για τον Ιούνιο του 2024 καθώς και για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το Νοέμβριο του 2020;”

Αναμένονται με ενδιαφέρον οι όποιες απαντήσεις του Υπουργείου

Back to top button