ΕλλάδαΚορυφαίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις-Μεταξύ αυτών της Ξάνθης ,η μαθητική στην Κομοτηνή και των Σαπών την Κυριακή

Ακυρώνονται  όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και παρελάσεις στη χώρα , κατόπιν  απόφασης  του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια

Όπως δήλωσε ο Υπουργός η ενέργεια είναι αποτέλεσμα συστάσεων καθώς και αποσκοπεί στην προστασία του πληθυσμού λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων Κορωναϊού .

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την ακύρωση του καρναβαλιού στην Ελλάδα επικαλούμενος συστάσεις και το πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού.

Οπως πρόσθεσε, αναφερόμενος στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Ματαίωση στην Κομοτηνή

Στο μεταξύ η ΔΕΚΚΠΑ Κομοτηνής δια της Προέδρου του Νατάσας Λιβεριάδου ανακοίνωσε την ακύρωση της μαθητικής παρέλασης που επρόκειτο να λάβει χώρα το Σάββατο στην Κομοτηνή ενώ το ίδιο πιστεύουμε ότι θα γίνει και για την καρναβαλική παρέλαση στις Σάπες παρότι ο Δήμος μέχρι την ώρα που γράφεται το κείμενο δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση

Back to top button