ΕλλάδαΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

Αιτήματα που ταλανίζουν τους αστυνομικούς της Ροδόπης έθεσαν η Σταυρούλα Τζατζανά και ο Στάθης Κατρανίδης στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ :στέγαση τμήματος μεταγωγών-τεστ κορωνοϊού σε νεοεισερχόμενους στις Σχολές -προμήθεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου

Μετά το πέρας των εργασιών της πραγματοποιηθείσας την 15-10-2020 συνεδρίασης της Επιτροπής Διοικητικών Θεμάτων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. , η ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα –μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ.  Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ. Ροδόπης στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. και ο ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ Ευστάθιος – Πρόεδρος της Επιτροπής Διοικητικών Θεμάτων της Π.Ο.ΑΣ.Υ., Μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Ροδόπης στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. , συναντήθηκαν με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους ανά την Επικράτεια, όπως αυτά απασχόλησαν την Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ξεχωριστή αναφορά και κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα με τα προβλήματα που ταλανίζουν τους συναδέλφους – μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, αιτούμενοι την παρέμβαση του Αρχηγού μας προκειμένου να ληφθεί μέριμνα ώστε να επιλυθούν τα παρακάτω θέματα:

1) Κατά την κατάταξη των νεοεισερχομένων προς εκπαίδευση στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, να ζητηθείη υποχρεωτική προσκόμιση αποτελεσμάτων PCRCOVID – 19 test που θα έχουν πραγματοποιήσει εντός των τελευταίων 72 ωρών σε κρατικά Νοσοκομεία (κατόπιν συνεννόησης του Υπουργείου μας με το Υπουργείο Υγείας και άνευ οικονομικής επιβάρυνσης για τους κατατασσόμενους), με την ίδια ακριβώς διαδικασία που ακολουθήθηκε για  τους επιτυχόντες της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

2) Δεδομένου του μεγάλου αριθμού που προγραμματίστηκε να εκπαιδευτούν στις εγκαταστάσεις του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και της έξαρσης του κορονοϊού, να πραγματοποιηθεί η απόσπαση δεύτερου υπηρεσιακού γιατρού, καθ΄όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής περιόδου, έτσι ώστε – στα πλαίσια της πρόληψης επέκτασης της πανδημίας – να διασφαλιστεί η καλύτερη διαχείριση που αφορά στην παροχή ικανής πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης τόσο στο αστυνομικό προσωπικό, όσο και στους εκπαιδευόμενους.

3) Εφοδιασμός της Δ.Α. Ροδόπης με ικανό αριθμό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού (covid 19 antigentest) στα οποία θα υποβάλλονται τόσο οι παρανόμως εισερχόμενοι στη χώρα αλλοδαποί που συλλαμβάνονται στο Νομό Ροδόπης, όσο και οι ποινικοί κρατούμενοι πριν την είσοδό τους στα αστυνομικά κρατητήρια, αλλά και οι υπηρετούντες στη Ροδόπη αστυνομικοί που εκ της φύσεως των υπηρεσιακών τους καθηκόντων έρχονται σε επαφή με άτομα που είτε επιβεβαιωμένα νοσούν, είτε είναι ύποπτοι φορείς του ιού.

Εφοδιασμός των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας με ικανό αριθμό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού (covid 19 antigentest) στα οποία θα υποβάλλονται όσοι από τους εκπαιδευόμενους ή από το αστυνομικό προσωπικό, έρχονται σε επαφή με άτομα που είτε επιβεβαιωμένα νοσούν, είτε είναι ύποπτοι φορείς του ιού.

4) Η άμεση επανεκκίνηση όλων των απαραίτητων ενεργειών για την ανεύρεση χώρου που  θα πληροί τις προϋποθέσεις, προκειμένου να επιλυθεί το θέμα στέγασης του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Κομοτηνήςπροχωρώντας έτσι στη λειτουργία του και την στελέχωσή του με κάλυψη των 32 οργανικών του θέσεων, από αστυνομικό προσωπικό προερχόμενο άλλων Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας – όπως προβλέπεται στις διατάξεις που αφορούν στη στελέχωση των Νεοϊδρυθεισών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και εν γένει κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ροδόπης.

5) Ο άμεσος εφοδιασμός με 8 εσωτερικά αλεξίσφαιρα γιλέκα επιπέδου προστασίας ΙΙΑ++ για την κάλυψη τωναναγκών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τ.Α. Κομοτηνής.

Από πλευράς του ο κ. Αρχηγός, αφού μας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή, δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει άμεσα για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας που αφορούν:

1) στον εφοδιασμό με ικανό αριθμό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού (covid 19 antigentest),

2) στην πρόβλεψη ώστε οι νεοεισερχόμενοι προς εκπαίδευση στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας να προσκομίζουν υποχρεωτικά  κατά την κατάταξή τους αποτελέσματα PCRCOVID – 19 test που θα έχουν πραγματοποιήσει εντός των τελευταίων 72 ωρών σε κρατικά Νοσοκομεία, κατόπιν συνεννόησης του Υπουργείου μας με το Υπουργείο Υγείας και άνευ οικονομικής επιβάρυνσης για τους κατατασσόμενους,

3) στον εφοδιασμό της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τ.Α. Κομοτηνής με 8 εσωτερικά αλεξίσφαιρα γιλέκα επιπέδου προστασίας ΙΙΑ++.

Όσον δε αφορά στη λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων , στη στελέχωσή του με αστυνομικό προσωπικό από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας και στην εν γένει κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ροδόπης, ο κ. Αρχηγός μας εξέφρασε την ειλικρινή του βούληση ώστε με απαρχή το νέο ημερολογιακό έτος και στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα να επέλθει η ικανοποίηση του αιτήματός μας.

Τέλος όσον αφορά στο αίτημά μας να διασφαλιστεί η ύπαρξη δεύτερου υπηρεσιακού ιατρού για καλύτερη παροχήπρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στο αστυνομικό προσωπικό, αλλά και στους εκπαιδευόμενους, ενστερνίστηκε την αγωνία μας και μας δήλωσετην πρόθεσή του να ιδρυθούν Περιφερειακά Αστυνομικά Ιατρεία στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Επικράτειας. Για τον σκοπό αυτό έχει ήδη εκδώσει πρόσφατη σχετική διαταγή με την μορφή του Κατεπείγοντος.

Back to top button