Αγροτικά νέαΚορυφαίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

“Αγρότη πολέμα…!”-Μεγαλειώδης κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στην Κομοτηνή (web tv-βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό)

Μία πολύ δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κομοτηνή ,συνδιοργανωμένη από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜΘ. Στην κινητοποίηση συμπεριελήφθη και πορεία 200 περίπου τρακτέρ και αγροτικών αυτοκινήτων η οποία κατέληξε στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών και των κτηνοτρόφων ζήτησαν από την Κυβέρνηση να σκύψει άμεσα στα προβλήματά τους και να τους στηρίξει έμπρακτα προτάσσοντας μία σειρά αιτημάτων με βασικά τη μείωση του κόστους παραγωγής αναφορικά με τα αφροεφόδια ,το ρεύμα και το αγροτικό πετρέλαιο.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος που τους άκουσε δεσμεύτηκε να ζητήσει από το νέο Υπουργό Γιώργο Γεωργαντά να έρθει στην Κομοτηνή και να συζητήσει μαζί τους .

Μίλησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κομοτηνή,Ορεστιάδα ,Αλεξανδρούπολη Ξάνθη,Καβάλα ,Παγαίο,Προσοτσάνη,Δράμα και Κάτω Νευροκόπι καθώς ο Συν\μος Καπνοπαραγωγών Θράκης

Μεταξύ άλλων στην κινητοποίηση παρέστησαν και δήλωσαν τη στήριξή τους μεταξύ άλλων οι βουλευτές Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και Τάκης Χαρίτου,ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης ,οι Αντιπεριφεριειάρχες Βασίλης Δελησταμάτης και Ταρκάν Μουλταζά,οι Δήμαρχοι Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης ,Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και Αρριανών Αχμέτ Ριτβάν ,Νέστου Καβάλας Σάββας Μιχαηλίδης ,ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Κολγιώνης κα.

Το ψήφισμα που ενέκριναν οι αγρότες και διάβασε εκ μέρους της συντονιστικής ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Καβάλας Νίκος Δημόπουλος είναι το παρακάτω:

ΚΟΜΟΤΗΝΗ 10/2/2022   

                                    ΨΗΦΙΣΜΑ

Όλοι εμείς, οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι της Αν. Μακεδονίας – Θράκης, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειάς μας, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία της κυβέρνησης στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ενημερώσαμε μέσω της συντονιστικής επιτροπής για τα αιτήματά μας τον Περιφερειάρχη και όσους από τους Βουλευτές της Περιφέρειάς μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, συζητήσαμε μαζί τους και τους προτείναμε τις λύσεις που μας ικανοποιούν.

Δυστυχώς η μέχρι σήμερα ανταπόκριση της κυβέρνησης είναι απογοητευτική.

Με επικοινωνιακές παρεμβάσεις και δίνοντας ψίχουλα, υποτιμά για ακόμα μία φορά τη νοημοσύνη μας και την οικονομική και κοινωνική μας προσφορά.

                                                ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με ενίσχυση για την αγορά εφοδίων (λιπάσματα, φάρμακα, αγροεφόδια).
  • Ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών με 150 ευρώ/ΖΜ.
  • Επιστροφή ειδικού φόρου πετρελαίου για το 2022 σε όλους και άμεση θέσπιση φθηνού Αγροτικού Πετρελαίου για όλους.
  • Πλήρης και αναδρομική κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα Αγροτικά τιμολόγια και στις μονάδες τυποποίησης και μεταποίησης.
  • Έναρξη πραγματικής διαβούλευσης για το στρατηγικό σχέδιο της ΚΓΠ 2023-2027, το οποίο αποφασίστηκε για εμάς, χωρίς εμάς.
  • Δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, για φυτική και ζωική παραγωγή. Εξιχρονισμός και Διαφάνεια στη λειτουργία του.
  • Κατάργηση της υποχρεωτικής κατάθεσης ηλεκτρονικών ενοικιαστηρίων, με αναγραφή του ΑΤΑΚ.
  • Αξιοπρεπείς συντάξεις στους απόμαχους του πρωτογενή τομέα, ώστε να μη χρειάζεται να συνεχίσουν να δουλεύουν μετά τη συνταξιοδότησή τους.  

Προσκαλούμε τον νέο Υπουργό ΑΑΤ, τον Πρόεδρο ΕΛΓΑ και τον Πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κομοτηνή για γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο.

Έχουμε δικαίωμα, όπως και ολόκληρη η κοινωνία, για αξιοπρεπή διαβίωση.

Θέλουμε να ζούμε και όχι απλά να επιβιώνουμε!

                   ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΑΜ-Θ

Δηλώσεις και αποσπάσματα από την κινητοποίηση θα μεταδοθούν στην εκπομπή Αγροτική Ματιά της ALFATV αύριο Παρασκευή στις 5μμ.

Εδώ ολόκληρη η κινητοποίηση :οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί ,η πορεία των τρακτέρ στην Κομοτηνή και πλούσιο φωτογραφικό υλικό …

Σάκης Αντωνίου

Back to top button