ΕλλάδαΚορυφαίαΚορωνοίός

Άδωνις Γεωργιάδης: γίνονται απολύσεις ανεμβολίαστων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα -“Προτρέπω τις επιχειρήσεις να εξαντλούν όλα τα διαθέσιμα μέσα”

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι Μαζί”, και σχολιάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, είπε ότι οι 251 διασωληνώσεις τον Αύγουστο του 2021 σε σύγκριση με τις λιγότερες από 100 τον Αύγουστο του 2020 δείχνουν ότι πάμε για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, όταν από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει να μεγαλώνει ο φόβος για την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν προτρέπει σε απολύσεις, αλλά να εξαντλούνται όλα τα περιθώρια από τους εργοδότες.

“Αυτό που είπα είναι ότι από τη θέση που βρίσκομαι γνωρίζω ότι τέτοιες απολύσεις έχουν γίνει και εκτιμώ απ’ την εξέλιξη των αριθμών και του φόβου ότι θα γίνουν και στο μέλλον”. “Δεν έχω καμιά προτροπή, αντιθέτως προτρέπω τις επιχειρήσεις να μην προχωρούν σε απολύσεις αλλά να εξαντλούν κάθε άλλο διαθέσιμο μέσο”, συμπλήρωσε..

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η μόνη λύση για να ξεφύγουμε από αυτό τον εφιάλτη είναι ο εμβολιασμός, αλλά δυστυχώς ένα μέρος της κοινωνίας, είτε από φόβο, είτε γιατί θεωρεί ότι κάνει αντίσταση στην κυβέρνηση, είτε γιατί υιοθετεί θεωρίες συνομωσίας, έχει συνασπιστεί σε ένα κίνημα ανεύθυνων που βάζουν σε κίνδυνο τόσο τη δική τους ζωή, όσο και των γύρω τους.

Back to top button