Αδειοδοτήθηκε και τρίτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής !-Πρόκειται για το δεύτερο της ΔΕΗ-Για “ενεργειακό κόμβο” κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής χαιρετίζει την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ)  να χορηγήσει άδεια παραγωγής ρεύματος για νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο στη ΔΕΗ.

Πρόκειται για την αδειοδότηση μιας νέας επένδυσης της ΔΕΗ  στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, η οποία αν πραγματοποιηθεί θα καταστήσει την περιοχή μας ενεργειακό κόμβο ενώ σημαντικό θα είναι το όφελος και από την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο κατά την διάρκεια της κατασκευής όσο και μετά με την λειτουργία της.

Καλούμε την ΔΕΗ να προχωρήσει στην πραγματοποίηση της επένδυσης γιατί  εκτός από τα οφέλη που θα υπάρξουν για την περιοχή μας, πιστεύουμε ότι οικονομικά συμφέρουσα είναι και για την ίδια την ΔΕΗ, αφού υπάρχουν οι υποδομές από την πρώτη μονάδα που είναι ήδη εγκατεστημένη στη  ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής και έτσι το κόστος θα είναι μικρότερο από αυτό που θα απαιτηθεί αν αποφασίσει να κατασκευάσει την μονάδα κάπου αλλού χωρίς προϋπάρχουσες υποδομές.

Τέλος απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους τοπικούς φορείς (Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους και Επιμελητήρια) να συσπειρωθούμε και να πιέσουμε όλοι μαζί, τόσο την ΔΕΗ όσο και την κυβέρνηση για την πραγματοποίηση της επένδυσης γιατί τα οφέλη θα είναι πραγματικά πολλά, όπως:

  1. Η περιοχή θα καταστεί ενεργειακός κόμβος αφού εκτός από τις δύο μονάδες της ΔΕΗ, στο στάδιο της υλοποίησης βρίσκετε και η μονάδα της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ της οποίας  εκτός από την άδεια έχουν εγκριθεί και οι περιβαλλοντολογικές μελέτες.
  2. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ θα δοθεί και μια νέα πνοή στην «πεθαμένη» ΒΙΠΕ Κομοτηνής ώστε να αποτελέσει και πάλι πόλος προσέλκυσης νέων επενδύσεων που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.

Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής

   Ο Πρόεδρος                     Η Γενική Γραμματέας

        Μαγαλιός Παντελής             Δραγουμάνη Σταυρούλα                       

Exit mobile version