Aναλγησία : κόβουν το ρεύμα σε επιχειρήσεις με απλήρωτους λογαριασμούς εν μέσω πανδημίας

Φαίνεται ότι η έννοια της κοινωνικής ευθύνης είναι δυσδιάκριτη τις μέρες αυτές σε κάποιες ιδιωτικές επιχειρήσεις ενέργειας που εν μέσω πανδημίας με το γενικό lock down σε εξέλιξη κόβουν το ρέυμα σε σπίτια αλλά και επιχειρήσεις .Ήδη υπάρχουν καταγγελίες για φτωχά νοικοκυριά που ιδιώτης πάροχος τους έκοψε την παροχή για 2 απλήρωτους λογαριασμούς ενώ το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και σε επιχειρήσεις με κίνδυνο αυτές να υποστούν τεράστια και ανήκεστη ζημιά.

Η Ένωση Επιμελητηρίων Θράκης αποστέλλει σχετική επιστολή που τη συνυπογράφουν όλοι οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη ζητώντας του άμεσα παρέμβαση.

Ακολουθεί το κείμενό της :

Κομοτηνή, 14η Απριλίου 2020

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 18/14-4-2020

ΠΡΟΣ:

κ. Κωστή Χατζηδάκη

Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Θέμα: «Απαγόρευση διακοπής παροχής ρεύματος από ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους ρεύματος»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η υγειονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας αλλά και τα αναγκαία μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση, όπως η παύση της δραστηριότητας των επαγγελματιών, έχουν επιφέρει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Μεταξύ των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, έρχεται να προστεθεί η διακοπή παροχής ρεύματος σε όσους συναδέλφους έχουν επιλέξει να συμβληθούν με από εναλλακτικούς – ιδιώτες παρόχους ρεύματος, όπως καταγγέλλουν δεκάδες μέλη των Επιμελητηρίων μας. Μάλιστα, οι ειδοποιήσεις για τη διακοπή ηλεκτροδότησης αποστέλλονται από τις ιδιώτες παρόχους στις κλειστές επιχειρήσεις, όπου σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ευπαθή προϊόντα, με κίνδυνο να υπάρξουν περαιτέρω οικονομικές ζημίες αλλά και υγειονομικές επιπτώσεις.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι επαγγελματίες της χώρας σεβόμενοι της αποφάσεις και τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση και προκειμένου να συμβάλλουν στην

προστασία της δημόσια υγείας επωμίζονται το τεράστιο κόστος απώλειας τζίρου και πελατών.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ότι, το Υπουργείο σας θα πρέπει να διευθετήσει το εν λόγω ζήτημα άμεσα και ειδικότερα ζητούμε να υποχρεώσει την ΔΕΗ και τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος να αναστείλουν τη πληρωμή των οφειλών και όσων διακοπών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και παράλληλα να υπάρξουν δυνατότητες διακανονισμού οφειλών και στις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος.

Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε βέβαιοι ότι θα εξετάσετε το θέμα κατά προτεραιότητα και με ιδιαίτερη ευαισθησία, προκειμένου να στηρίξετε τους επαγγελματίες που σήμερα βρίσκονται σε αδιέξοδο και να αποτρέψετε επιπρόσθετες οικονομικές ζημίες που θα έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων και την απώλεια θέσεων εργασίας.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Ε.Σ.Υ. Α.Μ.Θ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΜΠΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ

Exit mobile version