ΑυτοδιοίκησηΔ.Π.Θ.-ΠανεπιστήμιοΚορυφαία

Για 8η χρονιά ξεκινά τις διαλέξεις η Ακαδημία -Δια Βίου Μάθησης της ΠΑΜΘ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζει για όγδοη χρονιά την Ακαδημία – Δομή Δια Βίου Μάθησης, μια καινοτόμο και πρωτοποριακή δράση, κατά την οποία καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδoς παραδίδουν με τρόπο απλό και κατανοητό, σε εθελοντική βάση, διαλέξεις σε πολίτες, σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα και θεματικά πεδία.

Οι διαλέξεις του 8ου Κύκλου ξεκινούν διαδικτυακά την Τετάρτη 12 Απριλίου 2023.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2015 από τον Έβρο και από το 2016 υλοποιείται, αδιαλείπτως σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Δια ζώσεις διαλέξεις έχουν πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε έξι πόλεις της Περιφέρειας (Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα). Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η Δια Βίου Μάθηση και εκπαίδευση των πολιτών, καθώς και η διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία.

Για τρίτη συνεχή χρονιά οι διαλέξεις της Ακαδημίας θα πραγματοποιηθούν μόνο διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας CiscoWebex, καταργώντας τους γεωγραφικούς περιορισμούς και παρέχοντας στους συμμετέχοντες πολίτες τη δυνατότητα παρακολούθησης ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους.

Οι εισηγήσεις της τρέχουσας περιόδου θα αφορούν σε μία θεματική ενότητα με τρεις άξονες και θα απευθύνονται στο σύνολο των πολιτών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Ειδικότερα, η θεματική ενότητα είναι: «Άνθρωπος – Κοινωνία – Περιβάλλον» και στοχεύει στην ώσμωση μεταξύ των επιστημών, και επομένως, στην κατανόηση των συσχετισμών των γνώσεων από τους συμμετέχοντες πολίτες.

Οι εγγραφές ξεκινούν από τις 05 Απριλίου 2023, ηλεκτρονικά, με συμπλήρωση της αίτησης που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας www.acadimia.eu. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών, κάτοικοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και της επικράτειας με μόνο κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Η συμμετοχή στις διαλέξεις της Ακαδημίας είναι δωρεάν. Όσοι εκ των συμμετεχόντων παρακολουθήσουν το 60% των διαλέξεων, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στη δράση, το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων, τους ομιλητές κ.ά. μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα www.acadimia.eu.

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΟΜΙΛΗΤΗΣΘΕΜΑ
 ΑΠΡΙΛΙΟΣ  
112/04/2023 (ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ)Βενέτης Κανακάρης, Διευθυντής Επιμόρφωσης Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ., ΔΠΘ«Κίνδυνοι από την χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης»
219/04/2023Ευάγγελος Μανωλάς, Καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης«Η Ηθική στη Λήψη Αποφάσεων»
326/04/2023Κατερίνα Ριτζούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ«Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση παραδοσιακών κτιρίων και οικισμών – ορολογία και πρακτικές στην Ελλάδα»
 ΜΑΪΟΣ  
403/05/2023Πασχαλίνα Σίσκου, Υποψ. Διδάκτορας, Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίς, ΔΠΘ«Το ζήτημα της περιβαλλοντικής μετανάστευσης»
510/05/2023Θεόδωρος Ρουσάκης, Δρ MSc Πολιτικός Μηχανικός, Αναπληρωτής Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο: Ενισχύσεις και Επισκευές Στοιχείων Σκυροδέματος με Σύνθετα Υλικά ΔΠΘ Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών,Τομέας Επιστήμης Δομικών Κατασκευών Εργαστήριο Ωπλισμένου Σκυροδέματος και Αντισεισμικών Κατασκευών«Κοινοτική και κοινωνική ανθεκτικότητα (ανατακτικότητα ή resilience)»  
617/05/2023Αθανάσιος Καραφύλλης, Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε., ΔΠΘ«Από τον Επιθεωρητή στον Σύμβουλο Εκπαίδευσης: Συμβολισμοί και αξιολόγηση εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικού έργου»
724/05/2023Ιωάννης Ταταρίδης, Υποψ. Διδάκτορας, Π.Τ.Δ.Ε., ΔΠΘ«Ιστορία του συνδικαλιστικού Κινήματος»
831/05/2023Χριστίνα Μαλιγκούδη, Π.Τ.Δ.Ε., ΔΠΘ«Κοινοτικά σχολεία στο πλαίσιο μεταναστευτικών συλλόγων»
 ΙΟΥΝΙΟΣ  
907/06/2023Βασίλειος Διαμαντής, Δρ. Μηχανικός Περιβάλλοντος, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό ΔΠΘ /«Αξιοποίηση αποβλήτων / υπολειμμάτων για την παραγωγή ενέργειας»
1014/06/2023Αθανάσιος Κουτσοκλένης, Π.Τ.Δ.Ε., ΔΠΘ«Κριτική εξέταση της εκπαιδευτικής πολιτικής για την Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση»  
1121/06/2023Παναγιώτης Αγγελίδης, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, ΔΠΘ«Πλημμύρες: Ίσως η συχνότερα επαναλαμβανόμενη φυσική καταστροφή»
1228/06/2023Αγγελική Γαζή, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο αντικείμενο Ψυχολογία των Μέσων και Τεχνολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών«Πληκτρολογώ και σχετίζομαι. Εκφοβισμός και Ψηφιακός Εγγραμματισμός στον Κυβερνοχώρο»
 ΙΟΥΛΙΟΣ  
1305/07/2023Ευθύμιος Λαμπρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας – Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας, ΔΠΘ«Στενές διαπροσωπικές σχέσεις και ψηφιακός κόσμος»
1412/07/2023Σπυρίδων Ντούγιας, Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, ΔΠΘ«Αξιοποίηση αγροτοβιομηχανικών υπολειμμάτων στην παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας και ενέργειας»
1519/07/2023Σμαρώ Δαδινίδου, Υποψ. Διδάκτορας, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ΔΠΘ«Διάρθρωση Κράτους – Κεντρική Διοίκηση – Τοπική Αυτοδιοίκηση»
Back to top button