ΚορυφαίαΚοινωνία

8500 στρέμματα έκαψε η φωτιά στο Παπίκιο-2500 στη Βουλγαρία μόνο σε μία μέρα-Τραυματίστηκε ελαφρά πυροσβέστης στα χέρια

11000 στρέμματα εδάφους αλλά και δάσους έχουν καεί μέχρι σήμερα από τη φωτιά στο Παπίκιο Όρος όπως ειπώθηκε στο ΣΟΠΠ που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Τσαλικίδη στο Ύψωμα Μαχαίρα παρουσία και του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ο οποίος ήρθε από την Αθήνα για την έκτακτη περίσταση. Μάλιστα ειπώθηκε ότι δεν κινδυνεύει το δάσος ούτε και χωριά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών

Από αυτά τα 8500 στέμματα επί ελληνικού εδάφους και τα 1500 στη Βουλγαρία σε μία μόλις μέρα ,κυρίως πευκοδάσος .Να σημειωθεί ότι στις προσπάθειες εκτός των ελληνικών εναέριων μέσων συμμετέχει και ένα βουλγαρικό ελικόπτερο με κουβά που επιχειρεί στη Βουλγαρία .

Στο μεταξύ όπως μετέδωσε ο ΧΡΟΝΟΣ πριν από λίγο υπήρξε κάποιος ελαφρύς όπως όλα δείχνουν τραυματισμός πυροσβέστη στα χέρια (νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κομοτηνής) ενώ κορμός καμένου δέντρου έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο που συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης .

Επίσημη ενημέρωση εννοείται ότι ποτέ κατά την διάρκεια της επιχείρησης αυτής που διαρκεί 2 εβδομάδες δεν υπήρξε, φανερώνοντας έτσι μία ακόμη ανεπάρκεια του συστήματος σε τοπικό κυρίως επίπεδο.

Back to top button