Με 69 συμπολίτες οκτάμηνης σύμβασης ενισχύεται ο Δήμος Κομοτηνής

Σήμερα και αύριο αναλαμβάνουν καθήκοντα 69 εργαζόμενοι σε Υπηρεσίες και Επιχειρήσεις του Δήμου Κομοτηνής για οκτώ μήνες, στο πλαίσιο της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για 25.000 άτομα πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα, σήμερα 15 Ιουνίου προσήλθαν οι πρώτοι 37 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, όπου εκεί τους υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας, Κίμων Λεχούδης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Δημήτρης Καρακώτσιος.

Συνολικά, θα απασχοληθούν 100 άτομα στον Δήμο Κομοτηνής και θα αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους σταδιακά μέχρι την 1η Ιουλίου.

Ο κ. Λεχούδης τους καλωσόρισε λέγοντας, ότι για ένα οκτάμηνο θα αποτελούν μαζί με το υπάρχον προσωπικό την εικόνα του Δήμου Κομοτηνής. Ζήτησε μια πλήρη συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών προκειμένου ν’ ανταποκριθούν στα αιτήματα των δημοτών και να ανταπεξέρθουν στα προβλήματα που δημιουργεί η σοβαρή υποστελέχωση των Υπηρεσιών και των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Ζήτησε από τους εργαζόμενους να δώσουν το 100% των δυνάμεών τους και υποσχέθηκε ότι το ίδιο θα γίνει από την πλευρά της διοίκησης.

Ο κ. Καρακώτσιος εξήγησε τη διαδικασία, τις υποχρεώσεις των νεοπροσληφθέντων σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και την ειδική μέριμνα για γονείς και ΑμεΑ, ως προς τις άδειες και τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης.

Οι πρώτοι 37 που σήμερα τοποθετούνται στις θέσεις τους θα απασχοληθούν στον Δήμο Κομοτηνής μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου και οι επόμενοι 32 μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου.

Με αφορμή την πρόσληψη των εργαζόμενων με οκτάμηνα ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης τόνισε ότι από την αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής έχει κατατεθεί αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τόσο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, όσο και των υπολοίπων. «Είναι σημαντική η παρουσία των εργαζομένων οκτάμηνης διάρκειας που θα βελτιώσουν τη λειτουργία του Δήμου Κομοτηνής ειδικά στον τομέα της εξυπηρέτησης των δημοτών» κατέληξε.

Exit mobile version