6 διακινητές παράτυπων μεταναστών συνελήφθησαν μόνο χθες στη Ροδόπη

Συνελήφθησαν 6 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (15-5-2021) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, έξι (6) διακινητές, πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους πέντε (5) ημεδαπούς δράστες, διότι ενεργώντας από κοινού με τη χρήση τριών οχημάτων (δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο) μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου με το οποίο μετέφεραν τους μη νόμιμους μετανάστες, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς,ενώ στη συνέχεια το ακινητοποίησε σε επαρχιακή οδό και μαζί με τον συνοδηγό – συνεργό του επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, πλην όμως συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε οικισμό της Ροδόπης, συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητής, διότι εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αγροτικό αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, ένα (1) ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης.

Exit mobile version