Στο 3,9% ο εμβολιασμός του πληθυσμού – Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 60-64

Με σταθερό ρυθμό, και πάντα σε συνάρτηση με τις παραλαβές εμβολίων, προχωρά η οικοδόμηση του τείχους ανοσίας έναντι του κορωνοϊού στον πληθυσμό καθώς το ποσοστό των πολιτών που έχουν εμβολιασθεί ανέρχεται στο 3,9%.

Οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας αγωνιώντας μεν για την επίπτωση που έχει στο ΕΣΥ αλλά και αισιοδοξώντας από την εικόνα των εμβολιασμών στη χώρα μας.
Στόχος τους είναι να συνεχιστεί ελεγχόμενη η αύξηση των κρουσμάτων και να αποτραπεί, μέσω και των στοχευμένων, διαβαθμισμένων ανάλογα με την περιοχή, μέτρων η εκθετική αύξησή τους, δηλαδή η εκτίναξή τους. Και, παράλληλα, να θωρακίζονται συνεχώς με τον εμβολιασμό πολίτες, ηλικιωμένοι και ευάλωτοι. Το άνοιγμα των «καναλιών» για τον προγραμματισμό ραντεβού για δύο νέες ομάδες πληθυσμού, εκείνες των 75-79 χρόνων και των 60-64 χρόνων, συμβάλλει περαιτέρω σε αυτή τη θωράκιση.

Πλέον έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 417.565 πολίτες με τα δύο εμβόλια mRNA που είναι διαθέσιμα και στη χώρα μας, με τους 84.753 να έχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη δόση και να έχουν την πλήρη κάλυψη έναντι του κορωνοϊού. Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα ανέρχεται στο 3,9%.

Πρόκειται για ποσοστό που θα έχει αυξηθεί σημαντικά μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς στην εμβολιαστική εκστρατεία συμμετέχουν πλέον και δύο νέες, κρίσιμες ομάδες του πληθυσμού, οι πολίτες ηλικίας 75-79 χρόνων καθώς και εκείνοι ηλικίας 60-64 χρόνων. Εκτιμάται ότι είναι 1 εκατομμύριο πολίτες.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα των πολιτών 60- 64 χρόνων θα ανοίξει αύριο, Τετάρτη και η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 75- 79 χρόνων, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Η πρώτη ομάδα θα εμβολιάζεται με το εμβόλιο των Astra Zeneca/ Πανεπιστημίου Οξφόρδης – η Ελλάδα παρέλαβε την Κυριακή τις πρώτες 45.000 δόσεις από τις 410.000 δόσεις που θα παραλάβει συνολικά μέσα στον Φεβρουάριο.

πηγή protothema

Exit mobile version