ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

35 νέα θετικά κρούσματα στον κορωνοϊό από Στροφή, Αγιοχώρι και Νέδα

35 νέα θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα εντοπίστηκαν στους ελέγχους μέσω τεστ αντιγόνου που πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ στους οικισμούς της Στροφής ,Νέδας και Αγιοχωρίου ολοκληρώνοντας έτσι την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής .

Πιο συγκεκριμένα στη Στροφή πραγματοποιήθηκαν 127 τεστ και βρέθηκαν 18 θετικά, στη Νέδα 94 με 9 θετικά και στο Αγιοχώρι 132 με 8 θετικά. Παραμένει άγνωστο αν και τα δύο γειτονικά χωριά της Στροφής θα τεθούν και αυτα σε καραντίνα.

Δήμος Αρριανών :εκτεταμένες απολυμάνσεις

Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος έχει ολοκληρώσει μια εκτεταμένη απολύμανση στους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού της Στροφής, στους δρόμους, στις πλατείες και στους κάδους απορριμμάτων.

Με την σημαντική συμβολή του προέδρου της κοινότητας και του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου εξυπηρετούνται όλες οι ανάγκες των κατοίκων σε φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και προμήθειες.

Παράλληλα ο Δήμος έχει διανέμει από ένα κιβώτιο τρόφιμα σε κάθε οικογένεια, για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών τους για το δεκαήμερο που θα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να περιορίσει τις μετακινήσεις στο ελάχιστο και να διασφαλίσει την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αύριο στον οικισμό του Ηπίου ενώ τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί εκ νέου έλεγχος σε όλους τους παραπάνω οικισμούς.

Διαψεύδονται από το ρεπορτάζ τα περί “αρραβώνα”

Στο μεταξύ σύμφωνα με το απόλυτα τεκμηριωμένο ρεπορτάζ της Ροής ,δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες περί “αρραβώνα’ ο οποίος και ήταν η αιτία της διασποράς αφού αυτός έγινε σε πολύ στενό κύκλο και οι συμμετέχοντες σ αυτόν ήταν αρνητικοί στον ιό.

Η διασπορά στην περιοχή οφείλεται κυρώς στο γεγονός ότι πολλοί κάτοικοι εδώ και ένα μήνα εμφάνιζαν συμπτώματα αλλά δεν απευθύνθηκαν αμέσως σε γιατρό κάτι που έγινε όταν νόσησε πριν από λίγες μέρες νεαρός κάτοικος της Στροφής .Οι εξετάσεις ξετύλιξαν το κουβάρι του εντοπισμού των κρουσμάτων στο χωριό.

Επίσης διαψεύδεται ότι στην Αλεξανδρούπολη υπάρχουν 3 γυναίκες διασωληνωμένες από τη Στροφή αλλά μόνο μία με τις άλλες δύο να προέρχονται από τον οικισμό της Οργάνης γεγονός που επιτείνει την ανησυχία για μεγάλη εξάπλωση του ιού στους ορεινούς οικισμούς του Δήμου Αρριανών.

Τέλος η ηλικιωμένη γυναίκα που κατέληξε τελικά στο χωριό είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και βρέθηκε θετική και αυτή ,εκ των υστέρων στον ιό.

Back to top button