ΚοινωνίαΡεπορτάζ

30-35% των εκπαιδευτικών στη Ροδόπη μπήκαν σε λίστες για τα αδιάθετα εμβόλια-Σύγχυση και για το εμβόλιο

Περίπου το ένα τρίτο των εν ενεργεία εκπαιδευτικών στη Ροδόπη ,σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ροή news, ενεγράφη τελικά στις σχετικές λίστες προκειμένου να προτεραιοποιηθεί για τις αδιάθετες δόσεις των εμβολίων. Το ποσοστό αυτό ,προφανώς είναι αναντίστοιχο του σχετικού διεκδικητικού αιτήματος που οι εκπρόσωποί τους ,επί μήνες προέβαλαν.

Βέβαια στο παραπάνω ποσοστό πρέπει να προστεθούν και εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στην ηλιακή ομάδα άνω των 60 που εδώ και εβδομάδες εμβολιάζεται κανονικά καθώς έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα με το εμβόλιο της Astrazeneca .Και πάλι το ποσοστό που προκύπτει είναι κάτω του 50%.

Να σημειωθεί ότι μετρημένοι στα δάχτυλα είναι οι εκπαιδευτικοί μικρότερων ηλικιών ,κάτω των 30 ετών που δήλωσαν την επιθυμία τους να εμβολιαστούν ,προφανώς θεωρώντας ότι δεν κινδυνεύουν από τον ιό.

Στο ρεπορτάζ μιλώντας με εκπαιδευτικούς που μας δήλωσαν ότι δεν συμπλήρωσαν με το όνομά τους τη σχετική λίστα διαπιστώσαμε και μία σύγχυση .Οι περισσότεροι μας δήλωσαν ότι το έπραξαν γιατί δεν θέλουν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Astra Zeneca.Αυτό όμως που δεν έχει γίνει γνωστό ,ευρέως ,είναι πως οι αδιάθετες δόσεις αφορούν στο εμβόλιο της Pfizer που όταν το σχετικό φιαλίδιο ανοιχτεί δεν μπορεί να διατηρηθεί πέραν της μίας μέρας .

Να σημειωθεί μέχρι πριν από λίγες μόνο μέρες με βάση τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου,είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να εμβολιαστεί περίπου το 30% των εκπαιδευτικών. Την ίδια στιγμή, απρόθυμοι να εμβολιαστούν εμφανίζονται μαθητές και εκπαιδευτικοί στις δομές ειδικής αγωγής – δήλωσαν το 52% των εκπαιδευτικών και το 22% των μαθητών – παρά το προνόμιο του κατά προτεραιότητα εμβολιασμού, που εξασφάλισε το υπ. Παιδείας. 

Και ένα στοιχείο ακόμη για το κλείσιμο. Μόλις 4(!) εκπαιδευτικοί έκαναν το rapid test στην σχετική πρόσκληση του Δήμου Κομοτηνής απογοητεύοντας όλους τους θεσμικούς εμπλεκόμενους με το θέμα .

Συνεπώς η συζήτηση στη δημόσια σφαίρα περί του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών μάλλον εκλείπει….

Εννοείται ότι είναι απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμά τους να μην εμβολιαστούν ωστόσο αυτό το γεγονός μπορεί και πρέπει να αξιολογηθεί στη δημόσια συζήτηση για την πανδημία

Back to top button