ΑστυνομικάΚοινωνίαΚορυφαίαΡΟΗ ΝEWS WEB TV

30 μήνες φυλακή στον δράστη της επίθεσης σε νοσηλευτή του Νοσοκομείου Κομοτηνής -“Δεν πάει άλλο” φωνάζουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι ζητούν άμεσα την λήψη μέτρων προστασίας τους(βίντεο)

Σήμερα Πέμπτη στο τριμελές πλημμελειοδικείο Ροδόπης συζητήθηκε η άσκηση βιαιοπραγίας κατά εργαζόμενου εν ώρα υπηρεσίας στον περιβάλλοντα χώρο των επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου μας.

Πρόκειται για περιστατικό που συνέβη πριν από 10 ημέρες όταν άνδρας από γνωστή κοινωνική ομάδα επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον τραυματιοφορέα που του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες, με αποτέλεσμα να του καταφέρει κεφαλαιμάτωμα και οφθαλμικό οίδημα.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι γίνονται θεατές σκηνών βίας. Οι επιθέσεις είναι συχνό φαινόμενο που εξελίσσεται σε μάστιγα για αυτό και πάγιο αίτημα τους είναι η διάθεση ενός περιπολικού που θα περιπολεί σε περίμετρο 2 χιλιομέτρων και θα επεμβαίνει άμεσα για την διασφάλιση της ευταξίας στον χώρο του Νοσοκομείου.

Παράσταση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας με σκοπό την ανάδειξη του φαινομένου των επιθέσεων πολιτών προς το υγειονομικό προσωπικό ως μάστιγας, πραγματοποιούν στο χώρο των δικαστηρίων εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Εδω οι δηλώσεις του κ Α.Σπανού ο οποίος περιγράφει με γλαφυρό τρόπο όσο απαράδεκτα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών χωρίς αναστολή επέβαλε τελικά το τριμελές πλημμελειοδικείο Ροδόπης στον δράστη της επίθεσης σε βάρος εργαζόμενης στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, εν ώρα υπηρεσίας στον περιβάλλοντα χώρο των επειγόντων περιστατικών.

«Με την απόφαση αυτή δίνουμε ένα τέλος στην ασυδοσία ανθρώπων που θεωρούν το νοσοκομείο τσιφλίκι τους βιαιοπραγώντας τόσο εναντίον του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού όσο και με την πρόκληση ζημιών από ανθρώπους οι οποίοι έχουν παραβατική συμπεριφορά. Η υγεία είναι μέγιστο αγαθό για όλους μας και θεωρώ ότι με αυτού του είδους πλέον την αντιμετώπιση θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη ώστε να έχουμε καλές υπηρεσίες υγείας και εργαζόμενους που θα αισθάνονται ασφαλείς», μας είπε ο συνήγορος των εργαζομένων Γιώργος Κυμπαρίδης μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση .Εδώ οι δηλώσεις του νομικού συμβούλου του Νοσοκομείου Γιώργου Κυμπαρίδη

Ρεπορτάζ βίντεο φωτό Κώστας Μάρκου

Back to top button