3 συν 1 τα έργα οδοποιίας που έγιναν ή δρομολογούνται κατά την τετραετία που πέρασε στη Ροδόπη

Ημερίδα για τα έργα Οδικής Ασφάλειας του ΕΣΠΑ διοργάνωσε η Περιφέρεια ΑΜΘ στην Ξάνθη

Έργα της Περιφερειακής Διοίκησης που υλοποιούνται και αυτά που σχεδιάζονται παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος

Την πολιτική της Διοίκησής του στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος σε ειδική ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια στην Ξάνθη.

Ο κ. Μέτιος ξεκίνησε την ομιλία του παρουσιάζοντας στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τις επιπτώσεις που έχουν τα τροχαία ατυχήματα διεθνώς όσον αφορά την απώλεια ανθρώπινων ζωών, την υποβάθμιση του επιπέδου ζωής ατόμων που έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα, τη ζημία σε οχήματα και υποδομές, τη μείωση της παραγωγικότητας, το οικονομικό κόστος κ.ά.

Ανέφερε ότι το ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας είναι παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από τα κράτη-μέλη και από τις Περιφέρειες την εκπόνηση Σχεδίων Οδικής Ασφάλειας.

Ο κ. Μέτιος τόνισε πως η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει εκπονήσει και επικαιροποιεί το δικό της Ολοκληρωμένο Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας, το οποίο χρηματοδοτεί από το ΕΣΠΑ.

Την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 εντάχθηκαν για χρηματοδότηση 15 έργα Οδικής Ασφάλειας συνολικού προϋπολογισμού 35,6 εκατομμυρίων ευρώ:

ΠΕ Έβρου

ΠΕ Ροδόπης

ΠΕ Ξάνθης

ΠΕ Καβάλας

ΠΕ Δράμας

ΒΙΠΕ Δράμας έως τη διασταύρωση προς Βώλακα, π/υ 1,4 εκ. € (ολοκληρώθηκε)

Σιδηρόνερο, π/υ 1,3 εκ. € (εκτελείται)

Στη νέα Προγραμματική Περίοδο, ο κ. Μέτιος τόνισε ότι η Περιφέρεια διαθέτει ακόμα περισσότερους πόρους και θέτει σε προτεραιότητα 28 έργα Οδικής Ασφάλειας συνολικού προϋπολογισμού περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΕ Έβρου

ΠΕ Ροδόπης

ΠΕ Ξάνθης

ΠΕ Καβάλας

ΠΕ Δράμας

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, ο οποίος μίλησε για το πλαίσιο σχεδιασμού των δράσεων στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας ενώ στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» παρουσίασε τα αποτελέσματα της Α΄ Φάσης του Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας ΑΜΘ 2021-2027.

Exit mobile version