ΑστυνομικάΚορυφαία

Την επέκταση του επιδόματος των 100 ευρώ και στους Αστυνομικούς οι Ενώσεις Α.Υ. Ροδόπης ,Ξάνθης και Καβάλας

Επέκταση του επιδόματος των 100 ευρώ που δόθηκε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Μακεδονίας ,Θράκης και Ηπείρου και στους Αστυνομικούς ζητούν με κοινό έγγραφό τους οι Ενώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ροδόπης ,Ξάνθης και Καβάλας προς τους Κυβερνητικούς βουλευτές των 3 αυτών Νομών .

Το κείμενο:

Π Ρ Ο Σ

  1. Βουλευτή Ν.Δ. Ροδόπης

κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Ευριπίδη

  • Βουλευτή Ν.Δ. Ξάνθης

κ. ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ Σπυρίδων

  • Βουλευτή Ν.Δ. Καβάλας

κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο

  • Βουλευτή Ν.Δ. Καβάλας κ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ Ιωάννη
  • Βουλευτή Ν.Δ. Καβάλας κ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ Μακάριο
  • Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Κ Ο Ι Ν Ο Π Ο Ι Η Σ Η

  1. Γραφείο Πρωθυπουργού (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
  2. Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ : «Επέκταση χορήγησης και στους Αστυνομικούς του επιδόματος ύψους 100 ευρώ του άρθ. 127 του Ν. 4472/2017, το οποίο χορηγήθηκε στα στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης με τον Ν. 4553/2018, λόγω πρόσθετων καθηκόντων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών με τα οποία έχουν επιφορτιστεί».


Κύριοι Βουλευτές,

Με το παρόν έγγραφο των Ενώσεών μας, επαναφέρουμε ένα χρόνιο αλλά κυρίως δίκαιο αίτημα μας, το οποίο σας έχουμε γνωστοποιήσει πολλάκις και ζητήσαμε την παρέμβαση σας προς τα συναρμόδια Υπουργεία για την ικανοποίηση του.

Συγκεκριμένα με το άρθρο 127 του Ν.4472/2017 νομοθετήθηκε η καταβολή επιδόματος ύψους εκατό (100) ευρώ στο ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν ή αποσπώνται στην Π.Ε. Έβρου, στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, με το αιτιολογικό της ανάγκης ύπαρξης κινήτρων λόγω των ιδιόμορφων χαρακτηριστικών τους και των πρόσθετων καθηκόντων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών με τα οποία έχουν επιφορτιστεί.

Στη συνέχεια και με τον Ν. 4553/2018 το δικαίωμα λήψης του ανωτέρω επιδόματος επεκτάθηκε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Μονάδες Προκαλύψεως και Μεθορίου Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης, εξαιρώντας και αδικώντας κατάφορα το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στις αντίστοιχες περιοχές και μεταξύ αυτών, τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στους Νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας.

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούμε στη Ροδόπη, στη Ξάνθη και στη Καβάλα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε ιδιαίτερα μεγάλες και ολοένα αυξανόμενες ροές παρανόμως εισερχομένων στη Χώρα μας μεταναστών.

Ορθώς επεκτάθηκε η χορήγησή του στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς όντως σε κάποιες των περιπτώσεων υποβοηθούν το ιδιαίτερα δύσκολο έργο μας στη διαχείριση των ροών παρανόμως εισερχομένων μεταναστών στους Νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας.

Είναι όμως απολύτως άδικο και απολύτως οξύμωρο να έχει θεσπιστεί η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος σε όσους υποβοηθούν απλά το έργο μας και να μην το λαμβάνουμε εμείς οι αστυνομικοί που είμαστε οι κυρίως και σχεδόν αποκλειστικά επιφορτισμένοι με την όλη διαχείριση (επιχειρησιακή και γραφειοκρατική) της παράνομης μετανάστευσης.

Η διεκδίκηση της καταβολής του εν λόγω επιδόματος πέρα από νομικά ερείσματα, τα οποία σαφέστατα πλέον διαθέτει, λαμβάνει και διαστάσεις σημειολογικού χαρακτήρα.

Η στήριξη των αστυνομικών των Νομών μας θα πρέπει να αποτελεί πρώτιστο μέλημα σας, καθώς τα τελευταία σχεδόν είκοσι χρόνια με το πρόβλημα των αθρόων παράνομων μεταναστευτικών ροών, αποδείξαμε – όπως πολύ καλά γνωρίζετε – ότι εμείς είμαστε αυτοί που διαχειριζόμαστε επιτυχώς το πρόβλημα αυτό.

Εάν τυχόν εσείς ξεχάσατε, εμείς ερχόμαστε να σας υπενθυμίσουμε ότι στην τελευταία απόπειρα «εισβολής» των μεταναστών στη χώρα μας, υποκινούμενη από την γείτονα Τουρκία, που σκοπό είχε να απειλήσει την εθνική μας κυριαρχία, εμείς οι ακρίτες αστυνομικοί πρώτοι προστρέξαμε και προτάσσοντας τα στήθη μας, αναχαιτίσαμε επιτυχώς την επικίνδυνη αυτή επίθεση για τη χώρα μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, θεωρούμε επιβεβλημένη την επέκταση της καταβολής του εν λόγω επιδόματος στους αστυνομικούς που υπηρετούν στους Νομούς μας.

Όλα τα ανωτέρω σας τα έχουμε επισημάνει πολλές φορές και εσείς οι ίδιοι είστε αυτοί που αναγνωρίσατε το δίκαιο του αιτήματος μας, πλην όμως έως τώρα δεν μας έχετε γνωρίσει αν έχετε πραγματοποιήσει παρεμβάσεις και τις απαντήσεις που τυχόν λάβατε.

 Σας καλούμε έστω και τώρα την ύστατη αυτή στιγμή, την ώρα που η θητεία της Κυβέρνησης εκπνέει, να μην μείνετε στα λόγια αγάπης και συμπαράστασης, αλλά να πράξετε ΕΓΚΑΙΡΩΣ με έργα και με παρεμβάσεις προς την Κυβέρνηση προκειμένου να διορθωθεί η σε βάρος μας αδικία, νομοθετώντας την καταβολή του εν λόγω επιδόματος και σ’ εμάς τους αστυνομικούς.

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τις ενέργειες σας και το αποτέλεσμα αυτών.

Πράξτε επιτέλους και μην μένετε άλλο σε λόγια και υποσχέσεις

Back to top button