ΚορυφαίαΠολιτισμός

«Ο κρυμμένος θησαυρός», το νέο παραμύθι  του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, παρουσιάζεται στην Ξυλαγανή

Το νέο παραμύθι  του δημοσιογράφου, Βασίλη Κάργα,  με τίτλο «Ο κρυμμένος θησαυρός», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική», θα παρουσιασθεί στην  Παιδική και Εφηβική  Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου  2022   και ώρα 5 το απόγευμα.

Η παρουσίαση διοργανώνεται από την  Παιδική και Εφηβική  Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής,  τον  Σύλλογο Γυναικών Ξυλαγανής,  τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, το Δημοκρίτειο  βιβλιοπωλείο και την  Παραμυθόριο.  

Η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου θα αφηγηθεί το παραμύθι .

Θα ακολουθήσουν παιχνίδι με τα χρώματα και  απλά πειράματα για το ουράνιο τόξο.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο  συγγραφέας  θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Πληροφορίες:  Παιδική και Εφηβική  Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής, τηλ. 6940867480, 6981694985

Το βιβλίο:

Πρόκειται για ένα  τρυφερό παραμύθι που μιλάει για την έλλειψη επικοινωνίας στις μεγαλουπόλεις, για τη δύναμη της διαφορετικότητας,  για τον σχολικό εκφοβισμό και για το ουράνιο τόξο που κρύβουν μέσα τους τα παιδιά, την  ελπίδα για ένα κόσμο γεμάτο χρώματα.

«Το παραμύθι είναι ένα ταξίδι στη χώρα του ουράνιου τόξου με ξεναγό την Ουρανούλα. Η ηρωίδα της ιστορίας  αναδεικνύει τη μαγική ικανότητα που έχουμε μέσα μας να δούμε την όμορφη πλευρά της ζωής, αν επιτρέψουμε στο φως, στα χρώματα και στην ελπίδα να επικρατήσουν στη ζωή μας . Με τη θετική στάση που έχει στη ζωή, μας  δείχνει  ότι όλα είναι δυνατά, αρκεί να μην πάψουμε να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε».

Η ιστορία:

Μια φορά κι έναν βροχερό καιρό,  σε μια πόλη που είχε χάσει τα χρώματα της   και οι άνθρωποί της περπατούσαν βιαστικοί και σκυθρωποί,  δεν γιόρταζαν ποτέ και δεν έλεγαν παραμύθια στα παιδιά τους,  ζούσε ένα μικρό κοριτσάκι, η Ουρανούλα, που αγαπούσε πολύ το ουράνιο τόξο.

Στο σχολείο οι συμμαθητές της την έλεγαν κοροϊδευτικά «Ουρανούλα  Τοξούλα»  και κανείς δεν έπαιζε μαζί της.  Ώσπου μια μέρα, μετά από μια δυνατή βροχή,  το ουράνιο τόξο θα εμφανιστεί μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων…

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών.

Ο συγγραφέας:

Ο Βασίλης Κάργας γεννήθηκε στο Αργυρό Ευβοίας και από το 1980 ζει στην Αλεξανδρούπολη. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης. Εργάσθηκε για πολλά χρόνια στο Γραφείο Τύπου της Νομαρχίας Έβρου και συνδιοργάνωσε 16 Πανελλήνια Δημοσιογραφικά Συνέδρια στη Σαμοθράκη. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά της Θράκης, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Διηύθυνε το λογοτεχνικό περιοδικό «Εξώπολις». Συνδιευθύνει τις ιστοσελίδες  artpress-παραμεθόριες ματιές στον πολιτισμό (http://artpress.sundaybloody.com), Παραμυθόριος (https://paramythorios.blogspot.com/)

Έχει βραβευθεί από το Μορφωτικό ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης με το βραβείο «Μαρκίδες Πούλιου» για την πολύπλευρη προσφορά του στη δημοσιογραφία της περιφέρειας.

Από τον Εκδοτικό Οίκο ΛΙΒΑΝΗ κυκλοφορεί το έμμετρο παραμύθι του « Η Παράξενη παρέα του Ορφέα»,  το οποίο έγινε παιδική όπερα από το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης και από την ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ κυκλοφορεί το παραμύθι του «Ο κρυμμένος θησαυρός».

Είναι παντρεμένος και στον ελεύθερο χρόνο του σκαρώνει παραμύθια με την εννιάχρονη κόρη του,  Ευαγγελίνα.

Back to top button