ΕλλάδαΚοινωνία

24 μοναχές της Μονής της Μάκρης με κορωνοϊό-Στο Νοσοκομείο εφημέριος-Πληροφορίες ότι η διασπορά έγινε από το μάζεμα ελιάς

24 μοναχές του Μοναστηριού Της “Παναγίας του Έβρου” στη Μάκρη έχουν εντοπιστεί ως θετικές στον κορωνοϊό ενώ είναι γνωστό ότι 47χρονη μοναχή άφησε την προηγούμενη εβδομάδα με καρδιακές επιπλοκές λόγω του ιού την τελευταία της πνοή στο κελί της .Στο Νοσοκομείο και ένας εκ των εφημερίων της Μονής.

Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης


1. Οι θετικές στον κορωνοϊό μοναχές βρίσκονται η κάθε μία απομονωμένες στα κελιά τους και τους έχει δοθεί ειδική φαρμακευτική αγωγή.

2. Μέχρι και σήμερα δεν έχουν παρουσιάσει ιδιαίτερα συμπτώματα πλην αυξομειώσεων πυρετού και σωματικής καταβολής.

3. Δυο φορές την ημέρα ειδική ιατρός του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης επισκέπτεται τις ασθενούσες μοναχές και ελέγχει την κατάσταση της υγείας τους, βοηθούμενη από δυο μοναχές – ιατρούς εκ των πέντε που εγκαταβιούν στην Ιερά Μονή. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ιατρού έχουμε σταθεροποίηση της κατάστασης καθώς διανύουμε ήδη την 12η ημέρα από την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων.

4. Μία εκ των ασθενούντων που είχε μεταφερθεί στην μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου μας, είναι καλά και αναμένεται να λάβει εξιτήριο και να επιστρέψει στην Ιερά Μονή.

5. Χθες στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε με συμπτώματα πυρετού ένας εκ των εφημερίων της Ιεράς Μονής και νοσηλεύεται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στο ερώτημα πως μπορεί να έγινε η διασπορά του ιού στο Μοναστήρι που οδήγησε και στο θάνατο μίας μοναχής οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ως αιτία το μάζεμα των ελαιόδεντρων της Μονής παρουσία ξένων εργατών γης που ενδεχομένως ήταν φορείς του ιού. Να σημειωθεί ότι με την αυστηροποίηση των μέτρων στα σύνορα χθες μόνο επέστρεψαν στην Αλβανία 2 λεωφορεία με εργάτες γης που επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα με ψευδή αρνητικά αποτελέσματα τεστ κορωνοϊού.

Back to top button