Παρεμβάσεις στα Δημοτικά Κοιμητήρια Κομοτηνής και στα κοιμητήρια των οικισμών

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις του Δήμου Κομοτηνής στα Δημοτικά Κοιμητήρια που ξεκίνησαν την περασμένη χρονιά και αφορούσαν σε υποδομές προσβασιμότητας, νέο οστεοφυλάκιο κι εκσυγχρονισμό των γραφείων.  Η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην κατασκευή της περίφραξης του Κοιμητηρίου στην πλευρά των γραμμών του ΟΣΕ με αποτέλεσμα όλος ο χώρος του Κοιμητηρίου να είναι πλέον περιφραγμένος.  

Ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με ιδιοκτήτη όμορου στα κοιμητήρια οικοπέδου σε μια προσπάθεια να προλάβει τις όποιες ανάγκες επέκτασης παρότι στην παρούσα φάση η πληρότητα αφορά μόνο στο 60% της υπάρχουσας έκτασης.  

Ο Δήμος Κομοτηνής εφαρμόζει τον κανονισμό λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων του Δήμου στους οικισμούς, με συνέπεια ο πρόεδρος της Κοινότητας σε συνεργασία με τον ιερέα της Ενορίας να έχουν την ευθύνη των ταφών και εκταφών.

Στην προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης συνολικά των κοιμητηρίων ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός των κοιμητηρίων των οικισμών, απομακρύνθηκαν ογκώδη απόβλητα και κλαδιά, κόπηκαν τα χόρτα και παραδόθηκαν σε αξιοπρεπή κατάσταση στους κατοίκους, από τους οποίους ο Δήμος Κομοτηνής ζητά να σεβαστούν τον χώρο.

Exit mobile version