ΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

Στα βήματα του Οδυσσέα περπάτησαν οι πεζοπόροι του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι 90 συμμετέχοντες, από όλη την Θράκη, στην 5η πεζοπορική διαδρομή του ΔΡΟΜΕΑ, οι οποίοι γύρισαν τον χρόνο αιώνες πίσω και βρέθηκαν ανάμεσα στους μύθους της Οδύσσειας, των Καβυρείων μυστήριων, στους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους, αλλά και στην εποχή του Φιλίππου και της Ολυμπιάδας.

Πέρα όμως από το ιστορικό της κομμάτι, η πεζοπορία Μαρώνειας-Πετρωτών, περιείχε 12,5 περίπου χλμ ήπιας άσκησης, δίπλα στην θάλασσα, ανάμεσα σε ελιές και βράχους, κάνοντας και τον πιο απαιτητικό φυσιολάτρη, να αισθανθεί «χορτάτος» στο τέλος της διαδρομής. Με την σωστή οργάνωση από πλευράς στελεχών του ΔΡΟΜΕΑ, αλλά και την παρουσία 10 μελών της ελληνικής ομάδας διάσωσης Ροδόπης, οι πεζοπόροι αφέθηκαν στο να απολαύσουν και μόνο τις χαρές της διαδρομής.

Τον τερματισμό στα Πετρωτά, ακολούθησε ένα γρήγορο πρόγραμμα στρέτσιγκ και με τα λεωφορεία επιστροφή στην πλατεία της Μαρώνειας. Τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών Μαρώνειας, η ΙΠΠΑΡΧΙΑ , με τα καλούδια τους καλωσόρισαν τους πεζοπόρους, κάτι που έκαναν με χαρά και ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, όπως και ο γνωστός Μαρωνίτης ΚούληςΤαξιλδάρης, πρώην πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Οι δύο πολιτικοί εξήραν την σημασία τέτοιων επισκέψεων ανάδειξης της περιοχής και προέτρεψαν τους πεζοπόρους, να επαναλάβουν σύντομα την όμορφη αυτή δράση.

Back to top button
Close