1922-2022:100 χρόνια ζωής στην Ξυλαγανή-Τετραήμερο εκδηλώσεων 13-16 Αυγούστου

Τα εκατοντάχρονά της τιμά η Ξυλαγανή το τετραήμερο 13-16 Αυγούστου 2022 με εκδηλώσεις λόγου αλλά και παραδοσιακές Θρακιώτικες βραδιές που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης .

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης εν΄λω τις στηρίζουν ο Σύλλογος Γυναικών Ξυλαγανής και ο Σύλλογος Πατεράδεων .

Ξεκινούν το Σάββατο 13 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Ξυλαγανής με εκδήλωση που θα έχει θέμα :”Η Πολιτιστική μας Κληρονομιά” και ομιλητές\τριες την ομότιμη Καθηγήτρια Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή , τους φιλολόγους Τζένη Κατσαρή Βαφειάδη και Κάρεν Χαναγκιάν και την Πρόεδρο του ΠΟΞ Μαίρη Παπαδοπούλου .

Την Κυριακή 14 Αυγούστου θα λάβει χώρα παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Συμεωνίδη στην κεντρική πλατεία.

Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου “υπό τους ήχους της γκάιντας” και του σχήματος ” Θρακόμελου” στην κεντρική πλατεία θα εμφανιστούν τα χορευτικά τμήματα του ΠΟΞ και του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής .

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Τρίτη 16 Αυγούστου με την προβολή ταινίας στο Λαογραφικό Μουσείο και τίτλο “Αναμνήσεις και συναισθήματα από την γενέθλια πόλη”

Exit mobile version