ΚοινωνίαΚορυφαία

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Αριστείδης Μωυσιάδης από την παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη-Μετά την απόφαση του Περιφερειακού για τη γραμμή Θεσσαλονίκης Καβάλας που παρακάμπτει τη Δράμα

Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη έκανε γνωστή ,με σχετική ανακοίνωσή του ,πριν από λίγο ο περιφερειακός σύμβουλος Δράμας Αριστείδης Μωυσιάδης .Αφορμή η στάση της παράταξής του κατά το συμβούλιο της Μεγάλης Δευτέρας να τοποθετηθεί θετικά στην χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης Αλεξανδρούπολης μέσω Αμυγδαλεώνα Καβάλας που απομονώνει τη Δράμα .

Να σημειωθεί ότι όλοι οι σύμβουλοι της Δράμας καταψήφισαν την πρόταση αλλά ο κ Μωυσιάδης έκανε ένα βήμα παραπέρα .

Ο κ Μωυσιάδης είναι ο δεύτερος σύμβουλος που εγκαταλείπει την Περιφερειακή Σύνθεση μετά τον κ Τζιχάν Ιμάμογλου από τη Ροδόπη που πλέον ασκεί καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη.

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης Περιφερειακού Συμβούλου ΑΜΘ Αριστείδη Μωυσιάδη Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

«Εκτροχιάστηκε η ενδοπεριφερειακή συνείδηση και συνοχή στις “ράγες” της νέαςσιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Αμφίπολης – Αμυγδαλεώνα – Νέας Καρβάλης.»

Η επιλογή του ΟΣΕ να μείνει η Δράμα εκτός, – η οποία τέθηκε πρός ψήφιση την Μ.Δευτέραστο Περιφερειακό Συμβούλιο σφράγισε την απομόνωση της Π.Ε Δράμας. Η ιστορία της μη ισόρροπης ανάπτυξης επαναλαμβάνεται ως φάρσα για την ΠΕ Δράμας και μάλιστα σε ένα έργο μείζονος Εθνικής σημασίας. που την καταδικάζει αμετάκλητα, την αδικείεξόφθαλμα,προκλητικά, κατάφορα διαιωνίζοντας την ύπαρξή της ως «φτωχού συγγενή»τ ης περιφέρειας ΑΜ- Θ

Με βαθιά μου λύπη μου διαπίστωσα ότι οι αρχές και οι άξιες που πρέσβευε η παράταξη στην οποία ανήκω δεν κατάφεραν να περιστοιχίσουν την ενδοπεριφερειακή συνείδηση και συνοχή. Το ψήφισμα αυτό θύμισε πολιτικές τακτικές των παλαιών νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, από τις οποίες η Δράμα βίωσε κατάφωρες αδικίες και για δεκαετίες παρέμενε το αποπαίδι της Περιφέρειας σε σημαντικά αναπτυξιακά έργα .

Ως Περιφερειακός σύμβουλος ορκίστηκα και υπέγραψα την ανάπτυξη της ΠΕ Δράμας και όχι την καταδίκη και τον μαρασμό της.Κυρίως όμως πίστεψα και στήριξα την ευρύτερη ενδοπεριφερειακή συνείδηση και συνοχή. Όλοι μαζί σε αυτό το περιφερειακό συμβούλιο βάλαμε “πλάτη” για την μη εξόρυξη χρυσού στην Αλεξανδρούπολη, για την μη δημιουργία κέντρου μεταναστών στην Ορεστιάδα. Αυτό οφείλαμε, αυτό πράξαμε για την διασφάλιση την Περιφερειακής συνοχής.

Μετά λύπης μου όμως στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου της Μ.Δευτέρας διαπίστωσα ότι αυτό δεν ίσχυε και για την ΠΕ Δράμας. Όλοι οι συνάδελφοι της παράταξης μου, πλην του κ .Πατακάκη ψήφισαν υπέρ του έργου αφήνοντας την Δράμα έξω από τονσχεδιασμό.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό που περιφρονεί και αδικεί κατάφωρα την ΠΕ Δράμας πήρα μια απόφαση συνείδησης και ηθικής. Μια απόφαση συνέπειας με όσα προεκλογικά υποστήριζα και συνεχίζω να υποστηρίζω…Να αγαπώ και να τιμώ την Δράμα μας όπως της πρέπει. Να αγωνίζομαι με τις μικρές ή μεγάλες δυνάμεις μου για ένα καλύτερο αύριο γιατον τόπο μου. Ανεξαρτητοποιούμαι από την παράταξη με την όποια συμμετείχα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 διότι δεν καλύπτομαι πλέον από τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει. Οι ανάγκες και οι προτεραιότητες του τόπου μου, της ΠΕ Δράμας, είναι πέρα και πάνω από όλα. Γιατί εμείς οι Δραμινοί αγαπάμε Δράμα.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Α.Μ.Θ.Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ

Back to top button