ΑστυνομικάΚοινωνίαΚορυφαία

100 πυροσβέστες αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούν σήμερα για να σβήσουν τη φωτιά στο Παπίκιο που καίει για 10η μέρα

100 και πλέον άνδρες της Πυροσβεστικής και πολλών ΕΜΑΚ επιχειρούν από το πρωί στο Παπίκιο Όρος για να σβήσουν τη φωτιά που συνεχίζει να καίει για 10η συνεχή ημέρα! Όπως πληροφορεί ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης σε ανάρτησή του :

“Η δυσκολη μάχη για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς στο Παπίκιο όρος συνεχίζεται.

Το δύσβατο της περιοχής κι οι αναζωπυρώσεις δυσχεραίνουν ιδιαίτερα την επιχείρηση κατάσβεσης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και την συνδρομή των εναέριων μεσων.

Σημερινή φωτογραφία με τη φωτιά όπως φαίνεται να επεκτείνεται στα ανατολικά

100 και πλέον πυροσβέστες επιχειρούν από σήμερα το πρωί στα πύρινα μέτωπα.

Στο πυροσβεστικό έργο συνδράμουν η 1η ΕΜΑΚ, η 1η ΕΜΟΔΕ Αθηνών , η 5η ΕΜΑΚ , η 5η ΕΜΟΔΕ Ιωαννίνων και σημαντική δύναμη από τις πυροσβεστικές υπηρεσιες της Ροδόπης και της Περιφέρειας μας.

Από το Σάββατο επιχειρούν δύο PZL, δύο canadair , ένα ελικόπτερο ενώ την Κυριακή συμμετείχε με ριψεις νερού και chinook του Στρατού που έφτασε από την Ελευσίνα για τον ίδιο σκοπό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Πυροσβεστικό Σώμα, το Στρατό, τα εναέρια μέσα, όλους όσους συμμετέχουν και που συνεισφέρουν σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια για τον περιορισμό και κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται από την προηγούμενη εβδομάδα,

Και διάσωσης Του τοπικού οικοσυστήματος!”

Back to top button