100 πλατάνια φυτεύτηκαν σε σχολεία της Ροδόπης για τα 100 χρόνια ελευθερίας

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων ελευθερίας της Θράκης ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με την Δνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης προχώρησαν σε συμβολικές φυτεύσεις 100 πλατάνων σε σχολεία της Ροδόπης.

Η αρχή έγινε το πρωί της Τρίτης με την φύτευση 2 πλατάντων στην αυλή της Τσανάκλειου από μαθήτριες της Περιβαλλοντικής Ομάδας του του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής .

«Με αυτή την περιβαλλοντική πράξη τιμούμε τα 100 χρόνια ελευθερίας του τόπου μας»δήλωσε ο Δήμαρχος ενώ η Δντρια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαριγούλα Κοσμίδου στάθηκε στην σημειολογία της πρωτοβουλίας : «Συμμετέχουμε ως Διεύθυνση Εκπαίδευσης στον εορτασμό των 100 χρόνων ενσωμάτωσης της Θράκης μας στον εθνικό κορμό με μία δράση που έχει πολλά μηνύματα. 100 πλατάνια λόγω των χρόνων, είναι το δέντρο που δίνει ελπίδα στη ζωή, το δέντρο το οποίο ριζώνει και θεωρούμε ότι εμείς εδώ στη Θράκη έχουμε βαθιές ρίζες αιώνων, είναι ένα δέντρο με δυνατό κορμό και θέλουμε τη Θράκη μας να είναι δυνατή και μία πολύ ωραία σκιά που ελπίζουμε ότι θα προστατεύει όλους τους κατοίκους και κάτω από τη ‘’σκιά’’ του κράτους. “

Να σημειωθεί ότι το παρών στην πρωτοβουλία έδωσαν η Πρόεδρος της Επιτροπής του Δήμου για τα 100 χρόνια Σοφία Μενεσελίδου και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κίμων Λεχούδης .

Exit mobile version