
Την άρση ασυλίας του βουλευτή Ροδόπης της Νέας Αριστεράς, Οζγκιούρ Φερχάτ ψήφισε η Βουλή πριν από λίγο με 227 υπέρ και 36 κατά .
Η αίτηση της εισαγγελικής αρχής έγινε μετά από έγκληση που υπέβαλε ο δημοσιογράφος Νίκος Αρβανίτης για φερόμενες ως τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμησης μέσω Διαδικτύου.
Ενδιαφέρον στην υπόθεση είχε το γεγονός πως κατα της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Ροδόπης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (πλην της Νίνας Κασιμάτη που αποχώρησε διαφοροποιούμενη από το κόμμα της)και της Νέας Αριστεράς.Να σημειωθεί ότι ο κ Φερχάτ είχε ζητήσει ο ίδιος από το σώμα την άρση της ασυλίας του .
Κατα τη διάρκεια της τοποθέτησής του, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των κοινοβουλευτικών συντακτών ο Οζγκιούρ Φερχάτ είπε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικού διωγμού του κεκαλυμμένου με το μανδύα της δημοσιογραφίας προσθέτοντας ότι έδωσε απάντηση σε μια σειρά δημοσιευμάτων συκοφαντικών που τον στοχοποιούν συστηματικά. Ο Οζγκιούρ Φερχάτ κατήγγειλε «δολοφονία χαρακτήρα», καταγγέλλοντας ο μόνος στον οποίο δεν έχει επιτεθεί ο δημοσιογράφος (που τον μήνυσε) είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ίλχαν Αχμέτ ο οποίος κάνει “likes” στις αναρτήσεις του .
«Εγώ ο ίδιος προς τη διαφάνεια, προς τη νηφαλιότητα της υπόθεσης ζήτησα από την αρμόδια επιτροπή την άρση της ασυλίας μου. Από εκεί και πέρα όμως είναι καθήκον όλων μας όλων μας, όλων των βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου να πούμε ένα μεγάλο όχι σε αυτές τις πρακτικές, τις σκοτεινές, που ανά πάσα στιγμή ένας βουλευτής λόγω του πολιτικού του λόγου μπορεί να βρεθεί στην ίδια θέση με μένα”, δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς και κατήγγειλε, απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ: “Με όλα τα κοινωνικά δίκτυα, με όλα τα likes, με όλα αυτά που περνάνε στον κόσμο, ο μειονοτικός σας βουλευτής έχει χάσει μάλλον την έννοια του αξιώματος του βουλευτή και παρασύρεται πίσω από τέτοια δημοσιεύματα. Υπάρχει μια αγαστή συνεργασία, η οποία θα φανεί και από τα δημοσιεύματα, καθώς και επιθέσεις» είπε.
«Ο Ιλχάν Αχμέτ έχει δώσει με όλη του την πορεία, με την παρουσία του μέσα στη Βουλή, με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, απαντήσεις για όλα αυτά τα ζητήματα και επομένως μαθήματα εμείς δεν δεχόμαστε», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, για τις αναφορές που έκανε νωρίτερα ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Αριστεράς.
Ιλχάν Αχμέτ: «Είμαι ένας ελεύθερος Βουλευτής που προσπαθώ για την κοινωνική χειραφέτηση της Μειονότητας, να μην απειλείται, να μην εκβιάζεται, να μη χειραγωγείται»
Ο ίδιος ο Ιλχάν Αχμέτ, λαμβάνοντας τον λόγο επί προσωπικού, προέβη στην ακόλουθη τοποθέτηση:
«Αγαπητοί μου συνάδελφοι, έχω την τιμή πέντε θητείες, πέντε φορές να με έχουν εκλέξει οι συμπολίτες μου στη Μειονότητα. Σαφώς με χωρίζει μία άβυσσος, ένα σύμπαν με τον συνάδελφο από τη Νέα Αριστερά.
Εγώ είμαι ένας ελεύθερος Βουλευτής που προσπαθώ για την κοινωνική χειραφέτηση της Μειονότητας, να μην απειλείται, να μην εκβιάζεται, να μη χειραγωγείται και από την άλλη πλευρά έχουμε μια εντελώς άλλη άποψη.
Βέβαια, για τον κύριο Πρωθυπουργό -γιατί έκανε αναφορά ο συνάδελφος στον κ. Μητσοτάκη, έκανε αναφορά στον κ. Τσίπρα- έχω να πω το εξής μόνο. Ο Πρωθυπουργός μας, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, το 2023 στις εκλογές έκανε μια δημόσια ως πρωθυπουργός καταγγελία, η οποία ποια ήταν; Ότι έγινε παρέμβαση στις εκλογές εις την βούληση της Μειονότητας στη Ροδόπη και μάλιστα ανέφερε δημοσίως ότι σχημάτισε κι έναν φάκελο τον οποίο είπε ότι θα το δώσει στον κ. Ερντογάν. Αυτά τα είπε ο κύριος Πρωθυπουργός.
Μετά αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα. Είχε δύο μειονοτικούς Βουλευτές, τον κ. Μουσταφά και τον κ. Καρά Γιουσούφ, οι οποίοι ήταν αξιόλογοι συνάδελφοι, γνήσιοι αριστεροί.
Έχουμε μια δημοκρατία όπου ο καθένας δίνει τη μάχη του. Εγώ δίνω αυτήν την μάχη. Δεν είμαι εγώ δεσμευμένος σαν αυτόν. Είμαι εγώ ελεύθερος. Απλά τα πράγματα.
Από εκεί και μετά, όσο για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης με τίμησε εμένα ως Τομεάρχη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ισότητας του κόμματος. Νομίζω, κύριε συνάδελφε, αυτό λέει πολλά για εσάς, επειδή δίνω ακριβώς τον αγώνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας έκφρασης, της γνώμης και μη της χειραγώγησης αυτής της Μειονότητας από ξένα κέντρα ιδίως και από παρεμβάσεις που ζημιώνουν εξαρχής τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη συνύπαρξη των μουσουλμάνων με τους χριστιανούς σε αυτήν την περιοχή.
Οπότε δεν έχω να πω τίποτα σε μια υπόθεση που αφορά αυτόν και έναν δημοσιογράφο, που στο κάτω-κάτω θα κριθεί στο ποινικό δικαστήριο. Να έρχεται σήμερα εδώ πέρα και να λέει αυτά σε αντιδιαστολή με τον κ. Ζεϊμπέκ -προς τιμήν του- και τον κ. Μπουρχάν που δεν αναφέρθηκαν, διότι αυτοί κρατούν μια άλλη στάση, δείχνει ακριβώς αυτό που επιδιώκει να κάνει εδώ. Όμως, αυτό δεν θα περάσει».