ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Παύεται από Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων Κομοτηνής η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου

Μάλλον αναμενόμενη πολιτικά ήταν η αναγγελία εκ μέρους του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη ,σήμερα ,στο ράδιο ΧΡΟΝΟΣ 87,5 περί παύσης της έως τώρα Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτικών Ισότητας , Αντιμετώπισης Διακρίσεων & Έμφυλης Βίας Δήμου Κομοτηνής Κλεοπάτρας Στογιαννίδου, μετά και τα όσα διημείφθησαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής.

Στο συγκεκριμένο συμβούλιο η κ Στογιαννίδου εναντιώθηκε στην πρόθεση της Διοίκησης του Δήμου για αύξηση του τιμολογίου του νερού ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΚ κατα 16% στα πλαίσια συγκεκριμένης μελέτης που το σώμα ενέκρινε κατα πλειοψηφία .Η ίδια μετά από την κριτική καταψήφισε το θέμα.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής χαρακτήρισε την κίνηση αυτή “αναγκαία”.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρονου ο κ Γκαράνης δήλωσε πως «Τα ακούσαμε όλα από την κα Στογιαννίδου, αλλά δεν ακούσαμε τίποτα όσον αφορά το κοινωνικό κομμάτι, το οποίο θα έπρεπε ως αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής να πει έναν λόγο για την κοινωνική πολιτική μας, δηλαδή για το κοινωνικό τιμολόγιο το οποίο αποδεικνύει ότι θα βοηθήσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Δεν έβγαλε ούτε λέξη γι’ αυτό», για να προσθέσει : «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτή τη λογική. Η κα Στογιαννίδου από σήμερα δεν θα είναι αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών. Τις αρμοδιότητες θα τις κρατήσω εγώ και θα δούμε πλέον πως θα δώσουμε την Αντιδημαρχία σε κάποιον που ενδιαφέρεται πραγματικά για την κοινωνική πολιτική».

Να σημειωθεί ότι τόσο η κ Στογιαννίδου όσο και ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Δημήτρης Καρασταύρου που επίσης παύτηκε των αρμοδιοτήτων του με ανάλογο τρόπο στις αρχές του χρόνου, ακολουθούν ,όπως φαίνεται κοινό πολιτικό βηματισμό διαφοροποίησης από την σημερινή δημοτική αρχή .

Οι σχέσεις άλλωστε όλων δεν ήταν και οι καλύτερες τον τελευταίο καιρό και αυτό ήταν απολύτως γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ .Η πρόσφατη στάση της τέως Αντιδημάρχου μάλλον έμοιαζε με ηρωική έξοδο καθώς δύσκολα θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε Δήμαρχος να δεχτεί μία τόσο σοβαρή διαφοροποίηση στελέχους της διοίκησης που αγγίζει τον πυρήνα της πολιτικής του Δήμου .

Η κ Στογιαννίδου ,προς το παρόν, τυπικά , παραμένει μέλος της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου με άγνωστες τις προθέσεις της για το μέλλον .

Back to top button