ΑστυνομικάΚορυφαία

Παλιά Νομική Κομοτηνής: επέμβαση της Αστυνομίας μετά από αίτημα των Πρυτανικών Αρχών για την απομάκρυνση καταληψιών

Ομάδα φοιτητών και ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν αιφνιδίως χθες σε κατάληψη του κτιρίου της παλιάς Νομικής Σχολής Κομοτηνής.

Μετα από σχετικό αίτημα των Πρυτανικών Αρχών ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν στο κτίριο και απομάκρυναν τους καταληψίες ενώ προχώρησαν σε προσαγωγές χωρίς να γίνεται γνωστό μέχρι τώρα αν αυτές μετατραπούν σε συλλήψεις.

Στο χώρο της παλιάς Νομικής παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις .

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που η αστυνομία μετά από σχετικό πρυτανικό αίτημα επεμβαίνει σε πανεπιστημιακό χώρο με την αρχή να γίνεται στο κτίριο της νέας Νομικής στην Πανεπιστημιούπολη..

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

” Πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο παλαιό κτηριακό συγκρότημα του τμήματος της Νομικής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό χθες, Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 11:30.

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων κατέλαβε χώρο του ανωτέρω κτηριακού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα οι Πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις για τη διατήρηση της τάξης.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής.”

Back to top button