ΕλλάδαΚορυφαία

Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Ο Δημήτρης Χούπης ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο Αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης, Διοικητής Ειδικού Πολέμου, είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ύστερα από τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τον Κωνσταντίνο Φλώρο να αποστρατεύεται και τη θητεία του να ολοκληρώνεται μετά από τέσσερα χρόνια.

Ο Δημήτρης Χούπης ήταν φαβορί για το «τιμόνι» του ΓΕΕΘΑ, διαδεχόμενος τον Κωνσταντίνο Φλώρο. Την απόφαση για την αλλαγή στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έλαβε το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Tην ίδια ώρα μετά τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων αναλαμβάνουν: Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης αρχηγός Στρατού, ο Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης αρχηγός Πολεμικής Αεροπορίας και ο Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

«Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την επιλογή νέου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και νέων Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Back to top button