ΚορυφαίαΕλλάδα

Θεόδωρος Κωφίδης: Ο κορυφαίος Ροδοπαίος καθηγητής Καρδιοχειρουργικής στο ΥΓΕΙΑ – Με στόχο την έρευνα και την ιατρική εκπαίδευση

Την αποκλειστική συνεργασία με τον διεθνούς φήμης καθηγητή Καρδιοχειρουργικής του Εθνικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Σιγκαπούρης που κατάγεται από τις Σάπες τις Ροδόπης, Θεόδωρο Κωφίδη ανακοίνωσε την Πέμπτη το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος του Ομίλου Hellenic Healthcare Group (HHG).

Πρόκειται για μία συνεργασία που σηματοδοτεί σημαντικές όσο και ουσιαστικές εξελίξεις στην ιατρική, την έρευνα και την εκπαίδευση στην Ελλάδα, με το επιστημονικό αποτύπωμα που Ομίλου HHG. Ωστόσο, και για τον κ. Κωφίδη είναι μία συνεργασία ζωής, καθώς όπως είπε κατά τον χαιρετισμό του στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, «ολοκληρώνεται μια επιστημονική Οδύσσεια σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών με την επιστροφή μου στην πατρίδα μου για να συνδράμω σε ένα φιλόδοξο όραμα».

Η ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Καρδιάς Ελλάδος ΥΓΕΙΑ, του οποίου θα ηγείται ο κ. Κωφίδης, στοχεύει στην ανάδειξη της χώρας μας ως Κέντρου Αναφοράς για θεραπείες καρδιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές στο πεδίο των καρδιολογικών και καρδιοχειρουργικών παθήσεων το πρωτοποριακό Διεθνές Κέντρο Καρδιάς Ελλάδας ΥΓΕΙΑ θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τις ήδη εξαιρετικού επιπέδου υπηρεσίες καρδιοχειρουργικής του Ομίλου. Παράλληλα, θα εδράζεται και στους δύο κομβικούς πυλώνες της έρευνας και της εκπαίδευσης, στους οποίους εισέρχεται δυναμικά ο Όμιλος HHG.

Συνεργασία – ορόσημο στην καινοτομία, την έρευνα, την εκπαίδευση

Επιπλέον, μέσω συνεργασιών με διεθνή επιστημονικά κέντρα το Διεθνές Κέντρο Καρδιάς Ελλάδας ΥΓΕΙΑ αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον τομέα του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και να προωθήσει διεθνείς συνεργασίες και ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της Καρδιολογίας και της Καρδιοχειρουργικής.

Back to top button