ΚορυφαίαΚοινωνία

Ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο βουλευτής Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ-«Οι 11 σχηματίζουμε Κοινοβουλευτική Ομάδα – Νωρίς να μιλάμε για κόμμα» δήλωσε στο ΣΚΑΙ(video)

Ο Φερχάτ Οζγκιούρ, ένας εκ των εννέα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, μετά την ανεξαρτητοποίηση, επισημαίνοντας πως είναι «νωρίς» για να γίνει λόγος για σύσταση νέου κόμματος, ενώ προανήγγειλε ανακοινώσεις σχετικά με το ποιος θα αναλάβει επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που σχηματίζεται στο κόμμα από τους αποχωρήσαντες. 

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως αρχικά θα γίνει η συγκρότηση της Κ.Ο., και ύστερα μπορεί να ακολουθήσει η σύσταση ενός νέου πολιτικού κόμματος «που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας». 

«Για αρχή σχηματίζεται μια Κοινοβουλευτική Ομάδα και η συνέχεια θα είναι ως πολιτικός φορέας και πολύ πιθανό να δημιουργηθεί ένα κόμμα, το οποίο θα ανταποκρίνεται στο ευρύ κάλεσμα της κοινωνίας» είπε, αλλά δεν θέλησε να θέσει κάποιον χρονικό ορίζοντα, ούτε να μιλήσει για το ποιος θα είναι ο επικεφαλής της νέας Κ.Ο. «Θα γίνουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις σύντομα» είπε. 

«Παρ’ όλο που θα θέλαμε όλοι μας από τη στιγμή που παραμέρισε ο Αλέξης Τσίπρας για να έρθει κάτι καλύτερο στο κόμμα (…) οι συνθήκες δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο και ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να βυθίζεται στην εσωστρέφεια» σημείωσε ο κ. Οζγκιούρ.

Ερωτώμενος εάν ο λόγος αποχώρησης είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, υπογράμμισε πως η απόφασή τους «δεν αφορά ονόματα», αλλά «τη χάραξη πολιτικής εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ». 

«Αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα νέο εγχείρημα, που θα αντιπροσωπεύει καθολικά όλους αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν» συνέχισε και όταν ρωτήθηκε εάν θα φτιαχτεί νέο κόμμα, απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε ακόμα. Εδώ και λίγη ώρα έχουν δοθεί οι ανεξαρτητοποιήσεις». 

Σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, πλέον, ένα πιο «δεξιόστροφο» κόμμα, ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να αναφερθεί στο κόμμα στο οποίο αφιέρωσε 20 χρόνια. 

«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στο κόμμα στο οποίο έδωσα περίπου 20 χρόνια από τη ζωή μου, από τη νεολαία ακόμα. Δεν θα μπω στη διαδικασία συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Αλλά δεν είχε τρόπο χάραξης πολιτικών που να ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα και της ανάγκες της κοινωνίας».

Το κόμμα, προσέθεσε, «είχε αρχίσει να φυλλορροεί και δεν μπορούσε να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση έτσι ώστε να κάτσουμε να δούμε τα πραγματικά πολιτικά ζητούμενα, τα οποία ζητάει ο κόσμος». 

Όταν οι παρουσιαστές επανήλθαν στον κ. Κασσελάκη και ρώτησαν εάν είναι εκείνος που δεν τους εκπροσωπεί, είπε πως «δεν είναι θέμα μόνο του κ. Κασσελάκη. Πρέπει όλοι να πάρουμε τις ευθύνες μας. Και εγώ μιλάω και για τον εαυτό μου, καθώς η Ροδόπη ήταν η μόνη περιοχή είχε κρατήσει και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Πέφτει μεγάλο βάρος στην απόφαση που έχω πάρει. Είναι προσωπική απόφαση, δεν κρατάω κακία σε κανέναν σύντροφο και συντρόφισσα που παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ». 

Εδώ οι δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης

Back to top button