ΑστυνομικάΚορυφαία

“Φράκαρε” η δικαστική φυλακή της Κομοτηνής

Σε οριακή κατάσταση έχει περιέλθει ,και όχι φυσικά για πρώτη φορά η Δικαστική φυλακή της Κομοτηνής καθώς ,σύμφωνα με πληροφορίες “φιλοξενεί” σχεδόν 350 κρατούμενους όταν η χωρητικότητά της είναι υποπολλαπλάσια .

Ποινικοί και υπόδικοι ,Έλληνες και αλλοδαποί συνωστίζονται στο σωφρονιστικό κατάστημα που δεν μπορεί πλέον να δεχθεί άλλους με το ενδεχόμενο αυτοί να ξαναγεμίζουν και τα Τμήματα Μεταγωγών ή και τα κρατητήρια των Αστυνομικών Δνσεων με ότι συνεπάγεται για την δημόσια ασφάλεια αυτό.

Οι διακινητές των παράτυπων μεταναστών που συλλαμβάνονται σωρηδόν και καθημερινά είναι βασικοί “πελάτες ” των Φυλακών τον τελευταίο καιρό με την κατάσταση πλέον να μην είναι διαχειρίσιμη.

Να σημειωθεί ότι στη φυλακή μεταφέρθηκε και άγνωστος αριθμός Κροατών χούλιγκανς με κάποιους εξ αυτών να θεωρούνται “σκληροί” με την πίεση που προκύπτει στη φυλακή και για την δική τους ασφάλεια μεγάλη .

Όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν μόνη λύση για την αποσυμφόρηση του καταστήματος είναι η λειτουργία, επιτέλους ,των φυλακών του Νικηφόρου στη Δράμα κάτι που δεν πρόκειται να γίνει σίγουρα μέχρι το τέλος του 2023 ενώ η πλήρωσή της θα γίνει σταδιακά .

Back to top button