ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης Χρήστο Τριαντόπουλο είχε ο Δήμαρχος Ιάσμου: ζήτησε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης και προστασίας για τις πυρόπληκτες περιοχές

Μια πολύ σημαντική τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ιάσμου Τζανέρ Ιμάμ .

Ο Δήμαρχος Ιάσμου έθεσε στον Υπουργό τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στο Δήμο και ειδικότερα στη Δημοτική Ενότητα Σώστου ζητώντας την παράταση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στο οποίο η Ενότητα έχει κηρυχθεί από το καλοκαίρι.

Ο κ Ιμάμ ζήτησε από το Υπουργείο να προχωρήσει σύντομα σε συνεργασία με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας και ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης περιοχής στα πρότυπα του ανάλογου που παρουσιάστηκε στον Έβρο.

Επίσης ζήτησε σε άμεσο χρόνο την παροχή οικονομικής βοήθειας αλλά και διευκολύνσεων για τους  πυρόπληκτους κτηνοτρόφους .

Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ιάσμου για τη συνεργασία και τον διαβεβαίωσε ότι λίαν συντόμως θα επισκεφθεί το Δήμο .

Back to top button