ΚορυφαίαΚοινωνία

Στο νέο Νοσοκομείο, στη Σχολή Αστυνομίας και στην πλατεία Κομοτηνής για τα Ελευθέρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτο)

Στην Ροδόπη βρέθηκε σήμερα στα πλαίσια προεκλογικής περιοδείας εν όψει των Ευρωεκλογών , ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης .Ο κ Μητσοτάκης αρχικά επισκέφθηκε το νέο ,υπο ανέγερση Νοσοκομείο Κομοτηνής ενώ στη συνέχεια πήγε στη Σχολή Αστυνομίας όπου άρχισε η εκπαίδευση του πρώτου Σώματος της Δικαστικής Αστυνομίας .

Η παρουσία του έκλεισε στην πλατεία της Κομοτηνής όπου συναντήθηκε με νεολαίους του κόμματός του και στη συνέχεια παρακολούθησε χορούς στην πλατεία στα πλαίσια των Ελευθερίων.

Ενδιαφέρουσα η ανεπιτυχής προσπάθεια κάποιων υποψηφίων Ευρωβουλευτών που το εδικαιούντο βεβαίως , να καθίσουν κοντά του κάτι που βέβαια δεν συνέβη γιατί προσέκρουσαν στην αγωνία άλλων στελεχών και πολιτευτών που πρόλαβαν να πιάσουν τις καρέκλες κοντά στον Πρωθυπουργό από νωρίς .

Επίσης κανένας δημοσιογράφος δεν κατάφερε να εντοπίσει την γιατρό στο ΠΙ Αμβροσίας που είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές .

Τέλος πάντων ο ίδιος ανάφερε στο προφίλ του για τις επισκέψεις αυτές:

“Στο υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για την πρόοδο των εργασιών. Το νέο αυτό νοσοκομείο θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα. Οι εγκαταστάσεις του προβλέπεται να έχουν περίπου το διπλάσιο εμβαδόν και θα διαθέτουν μόνο μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, ενώ σε βάθος πενταετίας μετά την έναρξη λειτουργίας του, το προσωπικό θα είναι αυξημένο κατά περισσότερους από 200 εργαζόμενους σε σύγκριση με το υφιστάμενο. Είμαστε ευγνώμονες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για ακόμα μία πολύ σημαντική δωρεά την οποία κάνει στο ελληνικό Δημόσιο.

Επισκέφθηκα όμως και τη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπου πρόσφατα άρχισε η εκπαίδευση του πρώτου σώματος Δικαστικής Αστυνομίας. Είναι ένας νέος θεσμός που θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, την ασφάλεια στις δικαστικές συνεδριάσεις, τη φύλαξη των δικαστικών μεγάρων και την υποστήριξη δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών κατά τη διενέργεια ανακριτικών πράξεων, αποδεσμεύοντας αστυνομικούς που σήμερα επωμίζονται αυτά τα καθήκοντα. Πρόκειται για ένα αίτημα 186 χρόνων! Πιστεύω ότι αυτή η σημαντική τομή θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της απονομής της Δικαιοσύνης, στη σωστή εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων, στην προστασία των δικαστικών καταστημάτων.

Back to top button