ΚοινωνίαΚορυφαίαΠολιτισμόςΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Στην “Τσανάκλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη” εκτίθενται πλέον τεκμήρια από τη ζωή και την επιχειρηματική επιτυχία του ευεργέτη Νέστωρα Τσανακλή (web tv φωτογραφίες)

Η πολύτιμη συλλογή τεκμηρίων της ζωής και της επιχειρηματικής δεινότητας του μεγάλου Ευεργέτη της Νέστωρα Τσανακλή που δώρισε στο Δήμο ο ομότιμος Καθηγητής του ΔΠΘ και συγκεκριμένα της Πολυτεχνικής του Σχολής Βασίλης Αϊβαλιώτης βρήκε πλέον τη θέση του μέσα σε ειδικές προθήκες της Τσανακλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης .

Σήμερα ο δωρητής μίλησε για τον Τσανακλή και την παρουσία του στην Αίγυπτο και το πως ένα φτωχόπαιδο μόλις 15 ετών από την Κομοτηνή έγινε ένας από τους πλέον φημισμένους επιχειρηματίες της Αιγύπτου με εργοστάσια παραγωγής τσιγάρων και κρασιών σε όλο τον κόσμο . Μάλιστα ακόμη και σήμερα τα κρασιά “Τζανακλής” στην Αίγυπτο μαρτυρούν την επιτυχία του.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο και τη ΔΚΕΠΠΑΚ σε συνεργασία με τους συλλόγους της Ρέμβης και του Βυζαντινού Φρουρίου.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ανήμερα της μνήμης του Αγίου Νέστωρος ο Μητροπολίτης Παντελεήμων τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του αείμνηστου ευεργέτη κάτι που καθιερώνεται να τελείται ,τέτοια μέρα κάθε χρόνο.

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης

Η Σοφία Μενεσελίδου

Ο δωρητής της Συλλογής Βασίλης Αϊβαλιώτης

Φωτογραφίες και βίντεο Σάκης Αντωνίου

Back to top button