ΑυτοδιοίκησηΚορυφαίαΠολιτισμόςΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Στην συναυλία του Κώστα Τσαχουρίδη την Παρασκευή στην παραλία Ιμέρου καλούν τον κόσμο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών

Στην συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και του Δήμου Μαρώνειας Σαπών στον τομέα του Πολιτισμού που σφραγίζεται με 3 δωρεάν για τον κόσμο εκδηλώσεις της πρώτης στο παράλιο μέτωπο του Δήμου ,οι οποίες εντάχθηκαν και στο φετινό του Φεστιβάλ αναφέρθηκαν σε κοινή συνέντευξη τύπου σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς και ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Απόστολος Ιωάννου.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή ,5 Ιουλίου ,στις 9μμ στο χώρο δίπλα από το εγκαταλειμμένο Τουριστικό Περίπτερο Ιμέρου και αφορά τον Κώστα Τσαχουρίδη συνοδεία δέκα μπουζουκιών και τιτλο “Τραγούδια με DNA”.

Ήδη τις τελευταίες μέρες ο χώρος της παραλίας έχει καθαριστεί από τα φύκια και σύντομα τοποθετούνται ομπρέλες. Για να διευκολυνθεί ο κόσμος που θα πάει στο συναυλιακό χώρο έχει διαμορφωθεί πριν το άλσος ένα πάρκιγκ για τα αυτοκίνητα .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μανώλης Ταπατζάς ανέφερε: «Με την πεποίθηση ότι ο τομέας του πολιτισμού μπορεί να αποτελέσει μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης και αναζωογόνησης περιοχών της Ροδόπης, με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω ότι η πρώτη καλοκαιρινή διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας, θα φιλοξενηθεί στην παραλία Ιμέρου, μία παραλία που θέλουμε να καταστεί ξανά πόλος έλξης για ντόπιους και επισκέπτες. Πρόκειται για μία προσπάθεια στην οποία είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών και προσωπικά του Δημάρχου κος Απόστολου Ιωάννου. Γνωρίζαμε εξαρχής ότι η προσπάθεια δεν θα ήταν εύκολη, καθώς η διαχρονική εγκατάλειψη της παραλίας έκανε το εγχείρημα δύσκολο. Κάθε αλλαγή συντελείται σταδιακά και θέλει υπομονή, όμως στην ΠΕ Ροδόπης όπως και στον Δήμο Μαρωνείας Σαπών είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τα δυνατά μας. Ο τουρισμός και η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου στη Ροδόπη είναι προτεραιότητα για τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη, γι’ αυτό φέτος εντάξαμε την παραλία Ιμέρου στο πρόγραμμα δράσης μας».

Ο Δήμαρχος Απόστολος Ιωάννου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη και τον Αντιπεριπεριφερειάρχη Εμμανουήλ Ταπατζά, οι οποίοι, όπως τόνισε, «στο ξεκίνημα της θητείας της νέας δημοτικής αρχής στάθηκαν δίπλα μας στην προσπάθεια ανάδειξης του τουρισμού και του πολιτισμού στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών». Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έλαβαν χώρα στο παραλιακό μέτωπο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, κάνοντας γνωστό ότι «η προσπάθεια ευπρεπισμού των παραλιών μας ξεκίνησε από τον Μάρτιο, ώστε να καταστούν προσβάσιμες και με υποδομές για τους λουόμενους». Ειδικά για την παραλία Ιμέρου ο Δήμαρχος επισήμανε την δυσκολία του εγχειρήματος καθαρισμού και ευπρεπισμού, το οποίο όμως είχε αίσιο τέλος, μετά και από την χρόνια εγκατάλειψη που είχε γνωρίσει η περιοχή. Ο κος Απόστολος Ιωάννου ευχαρίστησε το προσωπικό του Δήμου και όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή, καθώς από σήμερα η παραλία του Ιμέρου παραδίδεται προς χρήση στους λουόμενους, έτοιμη να υποδεχθεί την συναυλία της Παρασκευής 5 Ιουλίου με τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη.

Ακολουθεί τον Αύγουστο η συναυλία του Στέλιου Ρόκκου στην παραλία του Κρυονερίου την Παρασκευή 9 Αυγούστου και στη 1 Σεπτεμβρίου εκδήλωση με τον Χρήστο Χατζόπουλο στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας .

Εδώ οι δηλώσεις τους

Εκτενής αναφορά έγινε σήμερα για την τουριστική ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου του Δήμου Μαρώνειας Σαπών στο οποίο όμως σήμερα λειτουργεί ,πιθανόν μόνο μία ξενοδοχειακή μονάδα άρα ο δρόμος για την ανάπτυξη είναι μακρύς.

Την σχετική επισήμανση της Ροή news σχολάσαν τόσο ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης εδώ

Ρεπορετάζ Σάκης Αντωνίου

Back to top button