ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Στην Κομοτηνή ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης για σύσκεψη χωρίς να κληθούν τα τοπικά ΜΜΕ

Στην Κομοτηνή βρέθηκε χθες όπως μαθαίνουμε από δελτίο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη ο Υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος ο οποίος συναντήθηκε με βουλευτές ,αντιπεριφερειάρχες ,εκπροσώπους των πληγέντων Δήμων και στελέχη του μηχανισμού που εμπλέκται με το τεράστιο θέμα που ενέσκηψε στη Ροδόπη.

Το δελτίο τύπου το Αντιπεριφερειάρχη είναι εξαιρετικά γενικόλογο και το παραθέτουμε αυτούσιο παρακάτω .Εντύπωση ωαστόσο προκαλεί το γεγονός της μη πρόκλσησης των ΜΜΕ ή τουλάχιστον του δικού μας μέσου ακόμη και για μία δήλωση γεγονός παντελώς ακατανόητο και κατώτερο της στιγμής .Η απαξίωση των ΜΜΕ είναι απαξίωση στην ίδια την κοινωνία .Εκτός κι αν είναι φόβος οπότε και αυτό κατατίθεται στην κρίση αυτών που μας παρακολουθούν για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους .

Το ΔΤ ειναι το εξής :

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο και την συμμετοχή εμπλεκόμενων φορέων, με θέμα τα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων από τις πυρκαγιές,  πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γ.Παυλίδης» στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης, έγινε μια πρώτη αποτύπωση των ζημιών που κατέγραψαν τα δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδας σε κατοικίες, καταστήματα, αγρο-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σε πυρόπληκτους οικισμούς. Επιπλέον, συζητήθηκε η υλοποίηση των μέτρων κρατικής αρωγής με τη δρομολόγηση των επόμενων βημάτων, στην κατεύθυνση της άμεσης στήριξης και αποκατάστασης των πληγέντων από τις πυρκαγιές στη Ροδόπη.

Σε τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, τόνισε μεταξύ άλλων «αυτές τις ώρες, η άμεση ανταπόκριση αποτελεί μείζον θέμα για τους συμπολίτες μας, για την Ασφάλεια τους και για να επανέλθουν το γρηγορότερο στην ομαλή καθημερινότητα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κρίσιμη κατάσταση. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την αποτελεσματική και συντονισμένη δράση, με σκοπό την επαναφορά στην κανονικότητα».

Στην σημερινή συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομικού και Αθλητισμού ΠΑΜΘ Αχμέτ Ιμπράμ, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής ΠΑΜΘ  Βασίλης Δελησταμάτης, ο  Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Δράσεων Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών, Τζιχάν Ιμάμογλου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μαρωνείας-Σαπών Δημήτρης Μοσχάκης, η Διευθύντρια της Γενικής ΔΑΕΦΚ Κρατικής Αρωγής Πόπη Τετώρου, ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Δημήτρης Πανταζής, ο Περιφερειακός Συντονιστής Κρατικής Αρωγής Νίκος Κολάτσος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜΘ Κώστας Χουβαρδάς, ο Προϊστάμενος ΠΠ ΠΕ Ροδόπης Κωνσταντίνος Παπαντωνίου, ο Γενικός Διευθυντής Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΑΜΘ Λάμπρος Τσούργιαννης, στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμόδιων υπηρεσιών  ΠΑΜΘ-Περιφερειακής Ενότητας και των ΟΤΑ της Ροδόπης.”

Back to top button