ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Σημαντική διάκριση για Κομοτηναία φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης-Στη Μυρτώ Φαλαλάκη απονέμεται το βραβείο “Γιώργος Γραμματικάκης” για τις επιδόσεις της στην Αστροφυσική!

Μία πολύ σημαντική διάκριση που τιμά και τον τόπο μας πέτυχε η Κομοτηναία φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Μυρτώ Φαλαλάκη ,η οποία φοιτά στο 3ο έτος της Σχολής της. Στην κ .Μυρτώ Φαλαλάκη θα απονεμηθεί για πρώτη φορά, το βραβείο “Γιώργος Γραμματικάκης “ στη μνήμη του αείμνηστου ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος και τέως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργου Γραμματικάκη ,μίας παγκόσμιας και αναγνωρισμένης προσωπικότητας που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή .

Η Κομοτηναία φοιτήτρια σύμφωνα και με το σκεπτικό της απόφασης του βραβείου “εργάζεται ήδη ερευνητικά πάνω σε θέματα κοσμολογίας καθώς και με τη μελέτη του μαγνητικού πεδίου του Γαλαξία μας χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Αστεροσκοπείο Σκίνακα”ενώ μέχρι στιγμής έχει μέσο όρο βαθμολογίας 9,63.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου και του 3ου Γενικού Λυκείου της Κομοτηνής .

Η ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου της Κρήτης αναφέρει :

ΒΡΑΒΕΙΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ» 2023

Το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι θεσμοθετεί το ετήσιο Βραβείο «Γιώργος Γραμματικάκης» προς τιμήν του Γιώργου Γραμματικάκη (1939-2023), Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η αγάπη του Γιώργου Γραμματικάκη για την αστρονομία και το έργο του για την εκλαΐκευση της επιστήμης, ειδικά μέσα από τα βιβλία του, είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Το Τμήμα Φυσικής, με σύμφωνη γνώμη της οικογένειας Γραμματικάκη, αποφάσισε τη θέσπιση αυτού του τακτικού ετήσιου βραβείου ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη και η προσφορά του Γιώργου Γραμματικάκη στις επόμενες γενιές των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το βραβείο το θα απονέμεται στην/στον καλύτερη/-ο φοιτήτρια/φοιτητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές της/του επιδόσεις ειδικά σε θέματα αστρονομίας, μετά την ολοκλήρωση του 2ου ή 3ου έτους σπουδών. Το βραβείο συνοδεύεται από αναμνηστικό δίπλωμα καθώς και χρηματικό έπαθλο 1000 Ευρώ, και απονέμεται κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας Νοεμβρίου του αντίστοιχου έτους.

Για το έτος 2023 το πρώτο βραβείο «Γιώργος Γραμματικάκης» απονέμεται στην
κ. Μυρτώ Φαλαλάκη, φοιτήτρια 3ου έτους του Τμήματος Φυσικής.

Η κ. Φαλαλάκη, έχει μέσο όρο βαθμολογίας 9.63 και εργάζεται ήδη ερευνητικά πάνω σε θέματα κοσμολογίας καθώς και με τη μελέτη του μαγνητικού πεδίου του Γαλαξία μας χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Αστεροσκοπείο Σκίνακα.

Η απονομή του βραβείου «Γιώργος Γραμματικάκης» 2023 θα γίνει από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Γεώργιο Κοντάκη, κατά διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των πτυχιούχων του Τμήματος Φυσικής, η οποία θα λάβει χώρα

👉 την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, στις 11π.μ. στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδης».

Σύντομη αναφορά στην προσφορά στην προσωπικότητα του Γιώργου Γραμματικάκη και την προσφορά του τόσο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και τη χώρα μας θα γίνει από τον Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής, καθηγητή Ανδρέα Ζέζα.

Το Τμήμα Φυσικής προσκαλεί όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης και τους φίλους του Γιώργου Γραμματικάκη να είναι παρόντες στην εκδήλωση αυτή.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής

Καθηγητής Ανδρέας Ζέζας” καταλήγει η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου της Κρήτης .

Η Ροή news συγχαίρει την Μυρτώ Φαλαλάκη και της εύχεται να έχει πάντα επιτυχίες στη ζωή της και να προοδεύει.

Back to top button