ΑστυνομικάΚορυφαία

Σάπες: συνελήφθη διακινητής με 11 παράτυπους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες(18-8-2023)σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρείς αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,το μεσημέρι σε παράπλευρη οδό της Εγνατίας οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερώντης Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας και μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των αρχών της Κροατίας.

Στη δεύτερη περίπτωση,το ίδιο μεσημέρι στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερούτης Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείταιάδειας ικανότητας οδήγησης, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώακολούθως ακινητοποίησε το όχημα καιεπιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 5-8-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ έφερε και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη τρίτη περίπτωση το απόγευμα σε οικισμό της Ροδόπης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπώντης Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης ο τρίτος διακινητής, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαντα ανωτέρω οχήματα, χρηματικά ποσά,κινητά τηλέφωνα, ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς,ενώ την  προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενεργούντα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Τυχερού και Σαπών.

Back to top button