
Με σχετική του ανάρτηση, πριν από λίγο, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Δημήτρης Ερελιάδης που συνεχίζει τις πρωτοβουλίες των προκατόχων του για την προστασία και την ανακίνηση του ιστορικού για την πόλη κτιρίου του παλιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής αποκάλυψε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης ενέταξε το έργο στο νέο τριετές πρόγραμμα του Υπουργείου του .Είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας που ξεκαθάρισε το ιδιοκτησιακό καθεστώτος του Μεγάρου στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
Ο κ Ερελιάδης ανάφερε:
“Κατόπιν επικοινωνίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κο Γεώργιο Φλωρίδη και αφού τον είχα ενημερώσει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Δικαστικών Μεγάρων Κομοτηνής στο κτηματολόγιο, με πληροφόρησε ότι έδωσε εντολή για την άμεση ένταξη του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου στο τριετές πρόγραμμα του Υπουργείου για την ανακαίνιση των Δικαστικών Μεγάρων της χώρας.
Πράγματι μετά από λίγα λεπτά επικοινώνησαν μαζί μου από το Υπουργείο, προκειμένου να υποβάλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης το σχετικό αίτημα ένταξης. Μόλις ενταχθεί, όπως μου τόνισε ο Υπουργός, θα ανατεθεί άμεσα στην ΚΤ.ΥΠ (κτιριακές υποδομές) ΑΕ για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.
Ευχαριστώ δημόσια τον κο Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση και το ειλικρινές ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την διάσωση του ιστορικού αυτού κτιρίου της πόλης μας.”
Οι αντιδράσεις στην είδηση θετικές .Μακάρι η υπόθεση να προχωρήσει και εν τέλει να διασωθεί πριν καταρρεύσει ένα ιστορικό εμβληματικό κτίριο της Κομοτηνής που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την απελευθέρωσή της .