ΚοινωνίαΕλλάδαΚορυφαία

Πάνος Τσακλόγλου ,υφυπουργός Εργασίας για αντιδράσεις στο φορολογικό :”«Ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;»

Αντιδράσεις προκάλεσε μία δήλωση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου, αναφορικά με τους δικηγόρους. 

Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του, με αφορμή τις αλλαγές που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο Πάνος Τσακλόγλου αναφέρθηκε στις απολαβές των δικηγόρων και των ντελιβεράδων. 

Όταν ο δημοσιογράφος του είπε «έχω φίλο δικηγόρο ο οποίος δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά, ο οποίος βγάζει 1.400», ο Πάνος Τσακλόγλου απάντησε: «Ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;».

Συμπλήρωσε λέγοντας: «Για να το πω λίγο διαφορετικά. Προφανώς ο δικηγόρος συνεκτιμά και τις σπουδές του, το βιοτικό επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας και ούτω καθεξής. Εάν το ντελιβεράδικο πήγαινε στα 3.000 ευρώ θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω να αμφιβάλλω εκεί πέρα».

«Η αγορά εργασίας είναι εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αυτό που μου λέτε πάει να πει πως έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες», σχολίασε στη συνέχεια ο ίδιος.


Πάνος Τσακλόγλου: Άστοχη δήλωση, ζητάω συγγνώμη

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του, ο Πάνος Τσακλόγλου αναγνώρισε ότι ήταν άστοχη και ζήτησε συγγνώμη.

«Προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι», έγραψε σε ανάρτησή του ο υφυπουργός. 

«Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθειά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης», συμπλήρωσε ο Πάνος Τσακλόγλου. 

Back to top button