ΚορυφαίαΕκπαίδευσηΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Ομόφωνα ΟΧΙ στην ατομική αξιολόγηση από τους εκπαιδευτικούς της Ροδόπης και την ΑΔΕΔΥ(wev tv)

Ρεπορτάζ :Σταυρούλα Μάρκου

Σε αναβρασμό βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η εκπαιδευτική κοινότητα εξ αιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να εφαρμόσει την αξιολόγηση ακόμη και δικαστικά παρά τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου εκπροσώπων του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και των Πρωτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Σωματείων του νομού Ροδόπης παρουσιάστηκαν οι θέσεις της ΑΔΕΔΥ και των Εκπαιδευτικών Συλλόγων για το θέμα της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, στα πλαίσια και της σημερινής πανελλαδικής απεργίας της ΓΕΣΕΕ,

«Στηρίζουμε τις πολύμηνες, δυναμικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα με την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση και καταδικάζουμε την αδιάλλακτη στάση του Υπουργείου Παιδείας και τις επανειλημμένες προσφυγές του στα δικαστήρια για την απαγόρευση της απεργίας – αποχής» τόνισε η πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Μεταξία Σουλιώτη, κάνοντας λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να μετακυλήσει τις ευθύνες της για την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

«Λέμε όχι στην αξιολόγηση γιατί το μοντέλο αυτό της αξιολόγησης το οποίο επιχειρείται να εφαρμοστεί από το υπουργείο, είναι διεθνώς δοκιμασμένο και αποτυχημένο, ωθεί προς την κατεύθυνση ενός σχολείου της αγοράς και επιχειρεί να μετακυλήσει όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην πλάτη των εκπαιδευτικών ενώ δεν συζητάει τίποτα για την χρηματοδότηση των σχολείων, την μόνιμη σταθερή εργασία αλλά και την γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια εκπαίδευση» πρόσθεσε ο Στέφανος Μακρυγιάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ροδόπης.

«Ο δρόμος για μια καλύτερη παιδεία δεν περνάει μέσα από δικαστήρια αλλά μέσα από τον διάλογο» είπε ο Μιχάλης Βασιλειάδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης παρουσιάζοντας τις θέσεις των εκπαιδευτικών Δ/θμιας εκπαίδευσης για την αξιολόγηση.

Την αντίθεσή του στην αξιολόγηση εξέφρασε και ο Παναγιώτης Ζωγραφόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ροδόπης και εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, μαθηματικός ειδικής αγωγής, καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία μετά από 15 χρόνια εργασίας σαν αναπληρωτής. «Πιστεύω ότι είναι μια λάθος προσέγγιση και λάθος χρονικά και μάλιστα από στελέχη σε διάφορες ηγετικές θέσεις οι οποίοι δεν συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία» τόνισε.

Back to top button